Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen overleeft matchdart Taylor en vliegt naar Shanghai-titel

Michael van Gerwen Phil Taylor Premier League Ahoy

Michael van Gerwen heeft voor het tweede jaar op rij de Shanghai Darts Masters gewonnen. In China overleefde de Nederlander in de kwartfinale een matchdart tegen Phil Taylor, om daarna over zijn tegenstanders heen te walsen. In de finale gaf hij zelfs geen leg af tegen Dave Chisnall.

Geagiteerde Taylor laat kans liggen

Van Gerwen kwam wel met enig fortuin in de finale terecht. In de kwartfinale kwam de Nederlander namelijk liefst op een 0-5-achterstand tegen Phil Taylor. Het werd ook nog 2-6, voor Mighty Mike vier legs op rij wist af te raffelen in slechts 48 pijlen. Zo stonden de twee weer naast elkaar, voor The Power zes beurten de tijd kreeg om zijn eigen leg te behouden. Ook in de veertiende leg was Van Gerwen niet in vijf beurten uit en mocht Taylor aanleggen vanaf 103. The Power miste tops voor de zege en speelde een zeer slordige slotleg. Hij zette zichzelf weg op 165 en gaf Van Gerwen daardoor alle tijd om de klus te klaren. Na de gegooide matchdart van Van Gerwen liet Taylor zich zoals vaker de laatste jaren kennen door zeer geagiteerd het podium te verlaten.

Acht keer 180

In de halve finale stond Mighty Mike verrassend tegenover James Wade. The Machine speelde een zeer sterke partij tegen Peter Wright en gooide onder meer acht keer 180. Het bracht hem dan ook de 8-5-zege, om in de halve eindstrijd een snelle 2-0-voorsprong te nemen. Vervolgens miste Wade in vier legs op rij telkens één pijl op de dubbel. Van Gerwen profiteerde en liep gestaag richting de zege: 8-3.

Barney vloert Anderson

In de bovenste helft van het speelschema rekende Van Barneveld zeer indrukwekkend af met Gary Anderson. Met een bulls-eye 126-finish opende Barney de partij, om er ook nog finishes van 98 en 79 achteraan te gooien voor 5-0. Anderson pakte een leg, maar het werd wel 8-1 voor de Nederlander. Dat niveau kon hij in de halve finale niet herhalen. Het was allemaal net wat minder scherp en daar wist Chisnall al snel van te profiteren. Chizzy won in de kwartfinale met 8-4 van Gerwyn Price en overlegde een gemiddelde van 103,37. Tegen Van Barneveld kwam de Engelsman tot vijf keer 180 en werden zijn slordige dubbel (8 uit 24) niet afgestraft: 8-4.

Acht op een rij

De finale was geen moment spannend. Zoals al jaren staat Chisnall zodra hij tegen Van Gerwen moet spelen als aangeschoten wild op het podium. Zo ook ditmaal, want hij liet zich heel snel aan de kant zetten. De tweede leg gooide hij niet in vijf beurten uit en kreeg vervolgens drie legs op rij een 180’er om zijn oren. Daardoor was het al 5-0 voor de Nederlander, gevolgd door een 84-finish. De zevende leg opende Van Gerwen nog maar eens met scores van 180 en 177. Een negendarter bleef uit, want de zevende dart viel net onder de triple-20. de leg was wel alweer binnen, waarop Chisnall de eer moest zien te redden in zijn eigen leg. Hij stond klaar op 74 om een leg te pakken, maar Van Gerwen knalde er nog maar een 114-finish uit voor de 8-0-zege. Van Gerwen speelde solide met 102,77, maar Chizzy kwam simpelweg niet opdagen met slechts 83,39 per beurt. En daarbij was slechts één pijl op de dubbels bij.

Shanghai Darts Masters 2017: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Series of Darts