Connect with us

Pro Tour

Van Gerwen overleeft matchdarts en pakt tegen Cadby vijfde titel

In sneltreinvaart is Michael van Gerwen de titels aan het noteren in 2018. Op de tweede Players Championship was het alweer voor de vijfde keer raak. Mighty Mike was in Barnsley wel minder scherp dan een dag eerder en overleefde zelfs matchdarts. Toch kwam hij in de finale, waarin hij voor het eerst moest aantreden tegen Corey Cadby. De Australiër werd volslagen kansloos gelaten: 6-1.

Woodhouse laat stunt achterwege

Op weg naar de finale had Van Gerwen geluk tegen met name Luke Woodhouse. De focus zakte in sommige partijen zichtbaar weg bij Mighty Mike, nadat hij eerst Steve Lennon (6-1) en Jamie Lewis (6-3) had verslagen. Ryan Searle dwong al een elfde leg af en Woodhouse nam zelfs een ruime voorsprong. In de slotleg kreeg de Engelsman vier pijlen om het af te maken, maar dat liet hij na. Van Gerwen ontsnapte, om een ronde later ruim 110 per beurt te vuren tegen Adrian Lewis (6-2). De halve finale tegen Simon Stevenson (6-2) was opnieuw erg ongeconcentreerd, hoe anders was dat in de finale. Cadby werd direct overlopen en de enige leg die de Australiër won was nog na missers van de Nederlander op de dubbels. Cadby won op weg naar zijn tweede finale op de Pro Tour van onder meer Gary Anderson. Het brengt The King al hard op weg om zich te gaan plaatsen voor de World Matchplay.

Noppert laat zich weer zien

Achter Van Gerwen was Danny Noppert de beste Nederlander. De Fries haalde voor de tweede dag op rij de laatste-16. Jan Dekker en Jermaine Wattimena haalden de derde ronde, Jeffrey de Graaf, Mario Robbe, Jelle Klaasen, Jimmy Henriks, Dirk van Duijvenbode en Benito van de Pas pakten nog wat ponden mee door de tweede doorgang te bereiken. Raymond van Barneveld verloor al in de eerste ronde van Dekker, waar Ron Meulenkamp – zaterdag nog kwartfinalist – ging zitten tegen Hendriks. Het was ook opnieuw een slechte dag voor Peter Wright. Snakebite heeft zichzelf als doel neergezet om dit jaar twintig titels te winnen, voorlopig staat de teller nog altijd op nul. Hij verloor zaterdag in de tweede ronde en zondag al in de eerste ronde van Dawson Murschell. Ook James Wade, zaterdag nog finalist, en Dave Chisnall konden nu na één partij inpakken.

Delen:

Meer over Pro Tour