Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen overwint bibbers en Klaasen voor benauwde WK-zege

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2019

Michael van Gerwen heeft met behoorlijk veel moeite de derde ronde van het PDC WK Darts 2020 bereikt. De titelverdediger speelde lange tijd onherkenbaar en dat wist Jelle Klaasen tot halverwege de tweede set af te straffen. Hij liet één keer een deurtje open staan en incasseerde daarna finishes van 170 en 130 om toch te worden gepresenteerd op een 3-1-nederlaag in sets.

Op het nippertje een 170-finish

Waar Van Gerwen nog heel aardig aan de partij begon met een 72-finish voor de 15-darter, ging het tempo er daarna uit. Hij kon nog wel op 2-0 komen, maar gaf Klaasen alle ruimte om terug te komen tot een vijfde leg. Daarin wist hij door twee beurten zonder triples geen druk te zetten en met een 116-finish was het dan ook 0-1 in sets voor The Cobra. Van Gerwen gooide een gemiddelde van slechts 86 per beurt. Even leek er een herstel te zijn bij Mighty Mike, maar in de derde leg gaf hij Klaasen alweer zes beurten de tijd om zich te laten breken. Met een 13-darter herpakte hij zich net op tijd, om zijn eigen leg af te raffelen met een 170-finish voor 1-1 in sets.

Weer een hoge finish

Klaasen bleef sterk doorspelen en leek op weg om ook in de derde set een voorsprong op te bouwen. Vrijwel vanuit het niets kreeg hij een bulls-eye 130-finish om zijn oren en die verzilverde Van Gerwen gelijk voor setwinst. De nummer één van de wereld schreef een vierde leg op rij bij, om één pijl op dubbel-16 te missen om de knock-out uit te delen. Met dubbel-3 maakte Klaasen gelijk, om één pijl op dubbel-19 te missen voor een nieuwe break. Zo kwam Van Gerwen op matchpoint en maakte het af met een bulls-eye 88-finish.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship