Connect with us

European Tour

Van Gerwen overwint matchdarts richting derde Euro Tour-titel

Michael van Gerwen Premier League Darts 2019 Newcastle

Michael van Gerwen heeft na hard werken het vierde European Tour-event van het jaar gewonnen. Drie keer op rij moest hij een allesbeslissende leg afwerken in Saarbrucken en overleefde in totaal vijf matchdarts. In de finale ging het een stuk eenvoudiger tegen Ian White, waardoor hij al de derde Euro Tour-titel bij kon schrijven.

Matchdarts overleefd

Na de benauwde zege op Raymond van Barneveld speelde Van Gerwen op weg naar de finale nog twee keer het maximale aantal legs. Nathan Aspinall speelde een uitmuntend toernooi en kreeg één matchdart. Die bleef onbenut en Van Gerwen won met 7-6. Dave Chisnall kreeg in de halve finale zelfs alle kans om het af te maken. Ondanks dat Mighty Mike ruim 105 gemiddeld noteerde kwam Chizzy een break voor. Hij miste alleen de kans vanaf 63 en maakte er daarna een zooitje van. Chisnall begon zoals vaker te choken, gooide vanaf 24 in de dubbel-9 en redde zich niet meer op dubbel-3. Van Gerwen vond dubbel-2 en knalde er een 12-darter achteraan voor de 7-6-zege.

Cross kan het weer niet afmaken

In de bovenkant van het speelschema kon Rob Cross de klus weer eens niet afmaken. De nummer twee van de wereld speelde lange tijd uitmuntend, tot de halve finale tegen Ian White. Hij brak naar 3-2, om vervolgens zijn eigen leg niet in zes beurten tijd uit te gooien. White kon zijn eigen leg in 17 pijlen uitgooien en zag Cross daarna weer niet in vijf beurten klaar zijn. Tops bracht hem naar 3-5 en op 5-6 was Cross in zijn eigen leg opnieuw niet uit in 18 darts. Daardoor won White met 5-7.

Finale eenvoudigste partij van duel

Opvallend genoeg had Van Gerwen nog nooit de titel gepakt in Saarbrucken, omdat hij twee keer in de kwartfinale verloor van uitgerekend Ian White. De Engelsman maakte 1-1, daarna vloog Van Gerwen weg. Met een 130-finish was het 1-3, voor White twee pijlen miste voor een rebreak. Dubbel-3 en een 67-finish was al goed voor 1-5. Twee 180’ers brachten MvG zelfs richting een perfecte leg. De zevende pijl eindigde boven de triple, een volgende 180’er in de achtste leg bracht hem al wel naar 1-7. Met een 13-darter en een 86-finish kon White de stand nog wat dragelijker maken, dubbel-8 bracht Van Gerwen de titel (3-8).

European Tour 4 Saarbrucken: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour