Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen pakt Auckland-titel na zege op Barney

Michael van Gerwen heeft een moeizame periode weten af te stoppen met de zege van de Auckland Darts Masters. Hij werd op de World Matchplay al in de eerste ronde uitgeschakeld, maar in Nieuw-Zeeland was hij het hele weekend onnavolgbaar. Hij verloor dan ook maar dertien legs in vier partijen. Na Gary Anderson en Peter Wright moest in de finale ook Raymond van Barneveld eraan geloven. Voor Barney was het zijn vierde finale op de World Series, na Dubai, Auckland en vorig jaar Perth. Hij wacht nog op de eerste titel.

Regen van 12-darters

Won Van Barneveld zaterdag volgens eigen zeggen zijn slechtste wedstrijd ooit, tegen Simon Whitlock was hij sterk. The Wizard pakte de vroege leiding met finishes van 126 en 94. Barney maakte met een 102-finish gelijk en leg vijf bracht de eerste break. Met een 86-finish sloeg Whitlock nog een keer terug, waarop Van Barneveld wel wegliep. Een 130-finish voor een nieuwe 12-darter, werd gevolgd door een 13-darter (5-3). Die marge wist hij langzaam uit te breiden met een 71-finish (7-4) en een 118-finish (8-5). De laatste twee legs waren nog eens twee 12-darters met finishes van 121 en 81 voor de klinkende 10-5-zege met een gemiddelde van 102,79 per beurt.

Finishes van 170 en 164

Van Gerwen noteerde bijna exact hetzelfde gemiddelde (102,76) tegen Peter Wright. Nam Mighty Mike zaterdag tegen Gary Anderson gelijk een grote voorsprong, tegen Wright leek het zelfs even een whitewash te worden. Finishes van 80 en 88, gevolgd door een 180’er betekenden al 3-0. De vijfde en zesde leg brachten zelfs finishes van 170 en 164, in beide gevallen voor 12-darters. Wright miste in de zevende leg zijn eerste kans en zo kwam er al een 7-0-stand op het bord. Met een nieuwe 180’er leek de afgang voor Snakebite aanstaande, maar hij wist zich te redden met een 11-darter. Er kwamen nog twee legs bij, waarop Van Gerwen het afmaakte via dubbel-9.

Turbo stond gelijk weer aan

In de finale zat Van Gerwen er gelijk bovenop met een 10-darter, waarop Barney dubbel-16 miste voor een 110-finish. Het gaf Mighty Mike de kans om te breken en zag zijn landgenoot nog een pijl op dubbel-5 missen voor de 90-finish. Een tweede 180’er bracht Barney wel zijn eerste leg, gevolgd door alweer een 70-finish: 1-4. Het werd zelfs 1-6 doordat Van Barneveld in de zesde leg een volle beurt op tops liet liggen. Daarna was het Van Gerwen die slordig werd. Hij miste in de achtste leg dubbels, gevolgd door twee goede legs van de Hagenaar voor 4-6. Na de onderbreking herpakte Van Gerwen zich en deelde de definitieve dreun uit met een 156-finish voor 4-9. Beide Nederlanders gooiden in de veertiende leg een 180’er, met dubbel-8 voor Mighty Mike. Daarmee kwam hij op matchpoint en maakte het een leg later af op tops.

Auckland Darts Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts