Connect with us

Pro Tour

Van Gerwen pakt negende titel van 2018 op Players Championship

Michael van Gerwen heeft zijn negende titel van 2018 te pakken. De Nederlander was de beste tijdens het negende Players Championship, waarin hij in de finale moest aanleggen tegen Scott Taylor. De jonge Engelsman wist zeer verrassend de finale te halen, daarin werd de druk van Mighty Mike hem uiteindelijk te groot.

Van Gerwen direct bij de les

Van Gerwen was vanaf de eerste partij bij de les en speelde het gros van zijn duels met een gemiddelde van boven de 100 per beurt. Jamie Lewis was zijn eerste slachtoffer met 6-2, gevolgd door Darren Johnson, Jermaine Wattimena, Simon Whitlock, Jonny Clayton en James Wade. The Machine leek wel op weg naar een verrassing, want hij kwam op een 2-4-voorsprong. De aanstaand vader kreeg in de tiende leg ook nog pijlen om op 5-5 te komen, maar moest uiteindelijk vier legs op rij slikken. Rob Cross was in deze helft van het speelschema gesneuveld in de derde ronde tegen Ryan Joyce.

Alle favorieten sneuvelen

In de onderste helft stapelden de verrassingen zich in hoog tempo op. Eerst was Peter Wright aan de beurt tegen Simon Stevenson en ook Dave Chisnall en Mensur Suljovic verloren in de derde ronde. Scott Taylor maakte in de kwartfinale een einde aan de opmars van Gary Anderson (6-4) en in die doorgang moest ook Adrian Lewis eraan geloven tegen Jason Lowe. Zo speelden Taylor en Lowe voor een finaleplaats en deze werd gepakt door Taylor. Een grote sensatie, want de Engelsman was nog nooit verder gekomen dan de laatste-16 op een toernooi van de Pro Tour.

Druk wordt Taylor uiteindelijk te groot

In de finale begon Scott Taylor scorend beter, alleen hij miste vier darts op tops. Met een 64-finish werd het wel 1-1 en hij bleef in het spoor van Van Gerwen tot 3-3. Dat was het moment dat de Nederlander duidelijk de turbo aanzette. Hij hield zijn eigen leg met een 12-darter, maar Taylor wist met een 177-score toch weer gelijk te maken (4-4). De negende leg ging toch weer eenvoudig naar Mighty Mike, waardoor de druk nu volledig op de jonge Engelsman lag. Hij opende zijn eigen leg met een score van 47 en kreeg een 177 om zijn oren van de nummer één van de wereld. Daarmee was de dreun gelijk uitgedeeld en Van Gerwen maakte het af met een bulls-eye 132-finish.

Dekker en Meulenkamp in derde ronde

Achter Van Gerwen was het schaars met Nederlands succes in Wigan. Jan Dekker versloeg Michael Smith en haalde de derde ronde, daarin verloor hij van Steve West. Ron Meulenkamp kwam ook tot de laatste-32, om met 6-0 te verliezen van Simon Whitlock. Jeffrey de Zwaan ging in de tweede ronde onderuit tegen Gary Anderson, dit was ook het eindstation van Jeffrey de Graaf, Vincent van der Voort, Christian Kist en Jelle Klaasen. Benito van de Pas was één van de oranjeklanten die al in de eerste ronde verloor, hij kwam tegen Alan Tabern niet verder dan een gemiddelde van 73,1 en verloor met 6-2.

Delen:

Meer over Pro Tour