Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen pakt U.S. Darts Masters tegen bibberende Gurney

Michael van Gerwen Rotterdam Premier League Darts Ahoy 2017 (2)

Michael van Gerwen heeft de U.S. Darts Masters op zijn naam weten te schrijven. De Nederlander ging fluitend naar de finale, waarin hij toch in de problemen kwam. Debutant Daryl Gurney kwam op een 3-5-voorsprong, maar zakte daarna heel ver weg. Van Gerwen hield het goede niveau wel vast en won in Las Vegas het derde toernooi van de World Series of Darts.

22 uit 23 legs richting finale

Op weg naar de finale kreeg Van Gerwen eigenlijk geen enkele weerstand. Hij had vrijdag al met 6-0 gewonnen van Chris White, de Canadees Dave Richardson mocht blij zijn dat hij één leg wist te pakken. Dat was namelijk meer dan Gerwyn Price. The Iceman had in de kwartfinale wel een einde gemaakt aan de opmars van de jonge Dawson Murschell (8-4), tegen Van Gerwen werd het liefst 8-0. Daarmee had Mighty Mike 22 van de 23 legs in Las Vegas gewonnen, terwijl hij in de finale vorige week in Shanghai ook al met 8-0 won van Dave Chisnall.

Omgekeerde score

Vorige week won Raymond van Barneveld met liefst 8-1 van Gary Anderson, ditmaal waren de rollen omgedraaid. De Schot was met name op de dubbels ijzersterk en liep met finishes van 120 en 140 naar 5-1. Barney kwam terug tot 5-4, maar met een 81-finish herpakte Anderson de regie. Hij raffelde nog eens twee legs af voor de 8-4-zege, ondanks dat de gemiddeldes met 99,3 en 98,8 amper uit elkaar lagen.

Anderson wisselt van darts

Een Schots onderonsje bleef uit, want Peter Wright werd gewipt door Daryl Gurney. De Noord-Ier debuteert in de World Series en liet zijn handelsmerk weer zien. De 180’ers vielen makkelijk en daardoor kon hij Wright bijhouden. Snakebite miste wel met name in de eerste helft van de partij flink wat dubbels om te breken. Zo kwam het aan op een allerlaatste leg, waarin Gurney na negen pijlen dankzij zijn zesde 180’er op 121 stond. Dat werkte hij vervolgens in twee beurten weg voor de 7-8-zege. Opmerkelijk was dat Anderson vervolgens wisselde van darts. In de eerste sessie pakte dat goed uit, want hij kwam op een 4-1-voorsprong. Daarna pakte Gurney liefst zeven legs op rij – in vijf daarvan miste Anderson minimaal een pijl op de dubbels – en won met 4-8 en een gemiddelde van 101,89 per beurt.

Bibbers in de arm van Superchin

In de finale opende Van Gerwen gelijk met een 124-finish voor de break, voor Gurney met een bulls-eye 84-finish ook in de partij kwam (2-1). Hij brak ook gelijk terug en ontsnapte in de vijfde leg na twee missers van de Nederlander op de dubbels (2-3). Met een 72-finish maakte Van Gerwen gelijk, alleen in de achtste leg miste hij vanaf 72. Gurney strafte het af en maakte er 3-5 van. Dat was het moment dat Superchin opeens leek te beseffen dat hij het toernooi kon winnen, want twee legs lang gooide hij zowat geen enkele triple. Met een 112-finish maakte Van Gerwen dan ook eenvoudig 5-5. Zijn eigen leg opende de Noord-Ier alweer twee beurten zonder triple en de break was binnen voor Mighty Mike. Met een 92-finish was het 7-5, om te openen met een 180’er. Gurney deed toch nog wat terug met een 120-finish en gooide er scores van 140, 140 en 100 achteraan. Beginnen aan 121 mocht hij niet eens, want Van Gerwen pakte de titel met een 98-finish.

U.S. Darts Masters: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Series of Darts