Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen pakt vierde World Series Finals-titel in Nederlands feestje

Michael van Gerwen World Series Finals 2019

Michael van Gerwen heeft voor de vierde keer de World Series Finals gewonnen. In Amsterdam was Mighty Mike het hele weekend ijzersterk en alleen Gerwyn Price kon in de tweede ronde dichtbij komen. De finale werd een walk-over, want Danny Noppert kon hem niet bijbenen. De Fries speelde een uitmuntend toernooi, maar had te veel kracht moeten verspillen om ook nog in de finale weerstand te kunnen bieden. Van Gerwen schrijft door de titel in Amsterdam weer 70.000 pond bij op de spaarrekening.

Noppert moet opnieuw tot het gaatje gaan

Van Gerwen was in de halve finale oppermachtig tegen Mensur Suljovic. Scorend was het buitenaards met uiteindelijk 105,36 per beurt. En dat ondanks 11/32 op de dubbels. De laatste legs stond Mighty Mike telkens na negen pijlen al rond de 50 en zo werd het dan ook 11-4. Noppert deed in zijn halve eindstrijd een herhaling van de kwartfinale. Tegen Ian White bouwde de Fries een 9-6-voorsprong op, om het op de slotleg aan te laten komen. Tegen Dave Chisnall gebeurde dit weer. Van 10-8 kwam Chisnall nog terug tot 10-10 en de Engelsman kreeg ook nog eens twee matchdarts. Dubbel-18 viel niet en Noppert sloeg toe met een 102-finish. De finaleplaats leverde hem ook gelijk een startbewijs op voor de Grand Slam of Darts van volgende week. Dat biedt hem de kans om extra ponden te pakken voor de wereldranglijst, in tegenstelling tot dit weekend waar het prijzengeld niet meetelt voor de Order of Merit.

Finale is snel bekeken

In de finale opende Noppert sterk met een 180’er voor de 12-darter. Daarna kon hij de turbo van Van Gerwen niet volgen. Met een 11-darter werd hij gebroken, om zelf de kans te missen op de rebreak. Scorend denderde Mighty Mike in de vijfde leg alweer weg met een 180’er voor de dubbele break: 4-1. Daarna ging het heel hard, want Van Gerwen zette rustig door waar Noppert geen dubbel meer kon vinden. Het werd zelfs 1 uit 12, waardoor Mighty Mike naar 9-1 liep. De elfde leg opende Noppert met een 180’er, maar Van Gerwen gooide zelfs zeven keer triple-20 op rij. Triple-19 viel niet, maar hij zette zich wel weg naar 2. Dubbel-1 vond hij niet en zo kon Noppert eindelijk een leg bijschrijven. Er kwam toch weer gelijk een 180’er overheen van de nummer één van de wereld voor 10-2. Een volgende break besliste al de partij.

World Series Finals: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over World Series of Darts