Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen pakt World Grand Prix voor vijfde keer

Michael van Gerwen Premier League Darts Liverpool 2019

Michael van Gerwen heeft opnieuw de World Grand Prix gewonnen door Dave Chisnall met 5-2 te verslaan. Chisnall wist met een 101-finish nog 1-1 te maken, maar daarna vloog Mighty Mike weg naar 4-1 in sets. Dat gebeurde vaak in vijfde legs, waarin de Nederlander de sterkste bleek. Het werd uiteindelijk 6-2. Voor Van Gerwen is dit zijn vijfde titel in Dublin en voor het eerst dat hij zijn titel weet te verdedigen. Chisnall stond voor de zesde keer in een finale van een groot televisietoernooi, hij won nog nooit. De titel levert Van Gerwen 110.000 pond op.

Chizzy blijft erin hangen

Van Gerwen begon het meest scherp aan de partij, ondanks dat hij in drie legs tijd twee keer een volle beurt miste op de openingsdubbel. Scorend wist hij dat te compenseren en kwam eenvoudig op 1-0 in sets. Met een 13-darter kwam Chizzy in de partij, om met een 15-darter ook op 1-2 te komen. Van Gerwen counterde met zijn tweede 13-darter van de set en zag de Engelsman een volle beurt missen op de openingsdubbel. Dat zette Chizzy recht met een 180’er en de 101-finish zorgde opnieuw voor een 15-darter. Zo kwam hij op 1-1 in sets.

Marge wordt gepakt

In de derde set pakte Chisnall tot twee keer toe de break voorsprong, maar afmaken kon hij niet. In de vijfde leg kwam hij te traag uit de startblokken en met een 111-finish had Van Gerwen de voorsprong weer in handen. Even leek Van Gerwen weg te denderen met een 15-darter en een 114-finish voor de 12-darter. Chisnall counterde met zeven perfecte pijlen op rij, voor triple-17 werd gemist. Hij dwong een vijfde leg af, om daarin drie openingsdubbels te missen. Zo kon Van Gerwen weer toeslaan met een 13-darter voor 3-1 in sets.

Solide uitgespeeld

Met een 70-finish denderde Van Gerwen verder en ook een 86-finish deed hem weinig. Zijn eigen leg was in 16 pijlen weggewerkt, om Chisnall pas met zijn zesde dart te zien openen. Zo was tops alweer raak voor 4-1 in sets, om het nog niet in de zesde set af te maken. Chisnall mocht de vijfde leg openen en gooide twee 180’ers. Zo was dubbel-16 raak voor 4-2. Met een 70- en een 100-finish kwam Van Gerwen opnieuw op matchpoint, waarop Chisnall met zijn twaalfde 180’er een vifjde leg afdwong. Daarin opende Mighty Mike gelijk, waar Chisnall drie missers noteerde. Zo kon hij zich scores van 59 en 57 permiteren om het af te maken op dubbel-6.

Delen:

More in World Grand Prix