Connect with us

Pro Tour

Van Gerwen pakt zesde titel en maakt einde aan Anderson-run

Michael van Gerwen Premier League Darts Dublin 2018

Michael van Gerwen heeft na een week rust van de Pro Tour de winnende draad weer opgepakt. In Milton Keynes won Mighty Mike alweer zijn zes toernooi van het jaar. In de finale moest Chris Dobey eraan geloven ondanks een gemiddelde van 109,6 per beurt. Aan de ongeslagen reeks van Gary Anderson kwam ook een einde.

Revanche op De Zwaan; 27 duels voor Anderson

Van Gerwen begon met een 6-5-zege op Ricky Evans, om daarna te winnen van Jeffrey de Zwaan. De Nederlander had hem nog verslagen op de UK Open en zo nam Mighty Mike dan nu ook revanche. Op weg naar de kwartfinale gingen ook Keegan Brown (6-3) en Jimmy Hendriks (6-2) eraf. De kwartfinale werd een speciaal duel. Gary Anderson had namelijk zowel de UK Open als het derde en vierde Players Championship gewonnen. Hierdoor was hij 27 duels ongeslagen, maar daar maakte de nummer één van de wereld een einde aan. Hij liep heel snel weg en maakte het af met een 118-finish (6-1). James Wade kon vervolgens ook niet volgen (6-2).

Onderste helft vol verrassingen

In de onderste helft van het speelschema waren bij de laatste-16 alle geplaatste spelers al uitgeschakeld. De hoogst overgebleven speler op de wereldranglijst, Chris Dobey, maakte zijn status wel waar. Hollywood won van Bradley Brooks (6-0), James Wilson (6-4), Dave Chisnall (6-2), Stephen Burton (6-4), Gabriel Clemens (6-2) en Ryan Searle (6-5). De halve finale tegen Searle ging bijna mis, maar vanaf 4-5 wist Dobey toch nog toe te slaan met een 112-finish.

Dobey mist te veel kansen in openingsfase

Voor Dobey is het zijn tweede finale op de Pro Tour, maar hij bracht zichzelf gelijk in de problemen. Ondanks een 180’er van Van Gerwen kon hij zijn eigen leg houden, om drie darts op de dubbels te missen. Met een 95-finish voor een 12-darter was het al 2-0, om Dobey nog een keer drie pijlen te zien missen. De jonge Engelsman knalde er een 180’er in om een kans te krijgen voor een rebreak. Bulls-eye viel niet voor de 130-finish en zo was het al 4-0. Dobey opende zijn eigen leg met nog een maximale score en met een tiendarter was eindelijk los. Hij brak en stond in zijn eigen leg alweer klaar op de dubbel. Dat was voor Van Gerwen het moment om gas te geven met een 160-finish, om bulls-eye voor de 123-finish en twee keer dubbel-8 wel te missen. Dobey liet hem echter opnieuw ontsnappen door vijf missers en zo was het toch 6-2. Naast Van Gerwen was Jimmy Hendriks de beste Nederlander. Hij werd door Mighty Mike in de vierde ronde geklopt. Jeffrey de Graaf, Jelle Klaasen, Jermaine Wattimena, Vincent Kamphuis en Ron Meulenkamp haalden de derde doorgang.

Delen:

Meer over Pro Tour