Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen pijnlijk gewipt op World Grand Prix

Michael van Gerwen is uitgeschakeld in de eerste ronde van de World Grand Prix. De titelverdediger kwam geen moment echt op gang tegen John Henderson, maar leek zich in de derde set toch nog te gaan redden Hij miste alleen de kansen in de eerste en derde leg, om vervolgens in de vijfde leg alleen maar te kunnen toekijken.

Van Gerwen ontzettend slordig

Waar Van Gerwen moeizaam opende met de openingsdubbels, was Henderson gelijk gevlogen. De grote Schot pakte de openingsleg, om in de leg van de Nederlander slordig te zijn op de dubbels. Uiteindelijk kwam hij uit op dubbel-1 maar gooide deze wel raak. Van Gerwen leek zich daarna te herstellen en dwong toch vrij overtuigend een vijfde leg af. Daarin wist hij voor de derde keer niet in één beurt te openen en miste nu zelfs twee volle handen. Zodoende kon Henderson rustig naar de eindstreep toewerken en gooide dubbel-10 voor setwinst.

Kansen niet gepakt

In de tweede set wisselde Van Gerwen van startdubbel en dat pakte goed uit. Dubbel-16 viel wel gelijk raak en dat bracht hem overtuigend de tweede set. De derde set mocht Henderson echter beginnen en daardoor kon de Schot nog altijd de partij in handen houden. In de openingsleg kwam er een klein kansje, alleen dubbel-18 viel niet voor een 129-finish. Het werd 0-1, voor Van Gerwen zijn eigen leg gelijk opende en er een 180’er achteraan gooide. Tops zorgde voor 1-1, om bulls-eye te missen voor een 124-finish. In de herkansing ging het ook mis vanaf 25 en Henderson kwam op matchpoint. Van Gerwen maakte wel weer gelijk, alleen in de slotleg kon hij geen versnelling vinden. The Highlander werkte toe naar de dubbel en gooide tops gelijk raak.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix