Connect with us

Pro Tour

Van Gerwen Player of the Year op verrassende Award-avond

De PDC Awards zijn dit jaar zeer verrassend verlopen, met liefst vijf verschillende winnaars. Michael van Gerwen won twee awards, hij werd verkozen tot de Player of the Year en tot de Pro Tour Player of the Year. Rod Harrington werd daarnaast opgenomen in de PDC Hall of Fame.

Twee keer raak en twee keer runner-up

Van Gerwen won in 2018 The Masters, Premier League Darts, World Grand Prix en als slotstuk het wereldkampioenschap. Het bracht hem de titel Player of the Year. Daarnaast domineerde Mighty Mike ook op de Pro Tour, door met name heel veel European Tour-events op zijn naam te schrijven. Het zorgde voor de Pro Tour Player of the Year Award. De fans konden daarnaast hun favoriet kiezen en alle leden van de spelersvakbond PDPA deden hetzelfde. Van Gerwen werd hier twee keer runner-up. Bij de fans won Gary Anderson, terwijl Michael Smith door zijn collega’s verrassend tot speler van het jaar werd verkozen.

Jongelingen grijpen de macht

De opmars van de jonge spelers laat zich ook gelden bij de PDC Awards. Naast Smith werd de beste nieuwkomer op het circuit Luke Humphries. De Engelsman won voor het tweede jaar op rij de Development Tour en haalde op het wereldkampioenschap de kwartfinale door Rob Cross te verslaan. De Young Player of the Year werd Max Hopp met zijn winst van een European Tour-event, een Players Championship en de halve finale van het European Championship. Daarmee hield hij onder meer Jeffrey de Zwaan achter zich. Bijna ieder jaar levert de TV-prestatie van het jaar een zeer merkwaardige winnaar op, zo ook nu. De winst van Daryl Gurney in de finale van de Players Championship Finals tegen Van Gerwen werd verkozen tot de beste tv-prestatie van 2018.

Delen:

Meer over Pro Tour