Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen redt zich op Grand Prix met fabelachtige finish

Michael van Gerwen Premier League Darts playoffs 2019

Michael van Gerwen heeft met de hakken over de sloot de tweede ronde van de World Grand Prix bereikt. Jamie Hughes maakte het hem, mede door zijn eigen schuld, knap lastig. In de openingsset mist Van Gerwen liefst vijf pijlen voor setwinst, om wel een derde set af te dwingen met een 108-finish. Hughes miste drie pijlen om op matchpoint te komen, waarop Van Gerwen de partij besliste door een bulls-eye 135-finish. In de tweede ronde wacht Jeffrey de Zwaan.

Grote kansen laten liggen

Zonder onder druk te worden gezet wist Van Gerwen gelijk een break te pakken, om in zijn eigen leg tien pijlen te missen voor de openingsdubbel. Zo kwam Hughes eenvoudig terug tot 1-1, om op zijn beurt twee pijlen te missen voor 1-2. Van Gerwen vond een 124-finish en leek los. Met een 180’er vloog hij namelijk weg, om nu zelf twee pijlen te missen voor de set. Hughes verlengde de set door een 96-finish, om pas bij zijn vijfde pijl de leg te openen. Opnieuw verknoeide Mighty Mike alleen drie setdarts en zo was het toch 0-1 voor Hughes.

Bulls-eye 135-finish

De tweede set was opnieuw wisselvallig voor Van Gerwen. Hij maakte eenvoudig 1-0 op dubbel-14, om vervolgens een ware zoektocht af te leggen voor de openingsdubbel. In de derde leg was tops wel raak met de tweede dart en bracht dubbel-10 hem op 2-1. Het leek even af te gaan op weer een vijfde leg, maar nu sloeg Van Gerwen wel toe voor setwinst met een 108-finish. Met een 84-finish pakte Hughes de openingsleg, om Mighty Mike twee pijlen te zien missen. Ditmaal strafte Hughes het niet af en was het 1-1. De Engelsman knalde in zijn eigen leg tops er gelijk in, gevolgd door zes keer triple-20. De negendarter lukte niet, want triple-17 werd niet gevonden. Vervolgens was tops ook niet raak voor de 80-finish en sloeg Van Gerwen genadeloos toe met een bulls-eye 135-finish. Er volgde een oerkreet en nog eentje na een 180’er. Dubbel-18 was daarna raak.

World Grand Prix: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over World Grand Prix