Connect with us

European Tour

Van Gerwen rekent in ware thriller met Barney af

Michael van Gerwen heeft Raymond van Barneveld verslagen op de vierde European Tour van het seizoen. In het Duitse Saarbrucken speelde Barney een sterk toernooi en had ook kansen tegen Mighty Mike. Hij miste te veel dubbels in de openingfase en speelde een zwakke elfde leg. Daardoor maakte Van Gerwen het alsnog af met een 114-finish.

Kansen laten liggen

Van Barneveld speelde opnieuw met zijn Triple B-darts en wist de openingsleg te pakken met een tweedart 92-finish. Dubbel-11 voor een 84-finish viel niet en zo kon Van Gerwen gelijkmaken. De vierde leg was een herhaling van zetten. Ditmaal gooide Barney vanaf 84 aan de binnenkant van dubbel-11 en was dubbel-10 goed voor 2-2. Daarop ging de motor aan bij Mighty Mike. Met name triple-19 begon als vanzelf te vallen en een 13-darter was raak voor de break. Zijn eigen leg opende de nummer één van de wereld met een 180’er voor 4-2.

Matchdart lastigste obstakel

Twee snelle legs van beide darters bracht de partij naar 5-3, waarop Van Gerwen twee matchdarts miste. Met zijn derde dart vond Barney dubbel-5, waardoor er toch een tiende leg volgde. Daarin opende Van Gerwen met een 180’er, om na negen pijlen weg te zetten naar 54. Opnieuw miste hij twee matchdarts en Barney dwong met een 87-finish een elfde leg af. Daarin mocht de Hagenaar beginnen, om scores van 60, 44 en 59 te noteren. Zo kon Van Gerwen toch toeslaan met een 114-finish.

Aspinall weer in topvorm

In de kwartfinale wacht Nathan Aspinall. De UK Open-winnaar laat dit weekend weer zien waar hij toe in staat is. James Wade werd verslagen met een gemiddelde van 107,92 per beurt: 6-2. Dave Chisnall versloeg Peter Wright, terwijl Mensur Suljovic te sterk bleek voor Daryl Gurney. Ook Gerwyn Price, Rob Cross, Adrian Lewis en Ian White zijn nog in de race voor de titel in Saarbrucken.

European Tour 4 Saarbrucken: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour