Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen slaat aanval White op tijd af; Lewis vloert Wade

Michael van Gerwen Grand Slam of Darts 2019

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Grand Slam of Darts. Voor het eerst dit toernooi in Wolverhampton werd hij uitgedaagd, maar Ian White werd uiteindelijk wel met 10-7 verslagen. In de kwartfinale wacht Adrian Lewis, die met 10-9 won van James Wade.

Op tijd omgedraaid

White won dit jaar op de European Tour van Mighty Mike en met dat vertrouwen begon hij nu ook aan het duel. Een 3-1-voorsprong van Van Gerwen boog hij om met een 143- en 110-finish naar 3-5. Het werd ook 4-6 voor The Diamond begon te missen. Zeven missers op rij zorgden ervoor dat Van Gerwen op 6-6 kon komen en vanaf 7-7 kwam de versnelling. Twee 11-darters op rij betekende 9-7 en zijn eigen leg werd afgerond op dubbel-10.

Lewis wint en rematch van finale

Adrian Lewis leeft deze week in Wolverhampton weer op en won nu met 10-9 van James Wade. Daar zag het niet naar uit, want Wade nam een 6-9-voorsprong, maar twee 12-darters en een 180’er betekende 9-9. In de slotleg mocht Wade beginnen, maar hij was na vijf beurten niet uit. Dat deed Lewis wel met een 110-finish. De laatste kwartfinale is de herhaling van de veelbesproken finale van vorig jaar. Gerwyn Price walste over Darren Webster heen (10-1), terwijl Gary Anderson met 10-8 won van Robert Thornton.

Grand Slam of Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts