Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen slaat gevaarlijke aanval Whitlock op tijd af

michael-van-gerwen-world-grand-prix-3

Michael van Gerwen heeft een fraaie aanval van Simon Whitlock op de World Grand Prix weten af te slaan. De Australiër lijkt weer terug te keren op topniveau en wist de Nederlander drie sets lang bij te houden. De vijfde leg van de derde set bleek beslissend, waarin Van Gerwen het beste uit zichzelf haalde. Daarna was de klus geklaard met een gemiddelde van 103,09 per beurt en wacht voor Van Gerwen in de halve finale Dave Chisnall.

Sterk openen helpt MvG op weg

Whitlock is aan een goede comeback bezig en liet de afgelopen dagen al zien dat hij nog altijd een hoog niveau kan halen. Het probleem was wel dat er ook nog diepe dalen in de wedstrijden zaten. Zijn start was ook zeer wisselend. In de eerste leg miste de Australiër zes darts om te openen, om onder druk wel een 73-finish te gooien voor 1-1. Van Gerwen opende echter ontzettend sterk in de legs. Na 96 en 160 volgden ook in de derde en vierde leg scores van 160 en 120. Whitlock kon dus alleen maar proberen om achter de Nederlander aan te rennen en moest de eerste set afstaan.

Honderd procent op zijn dubbels

Van Gerwen opende de tweede set ook alweer met een 180’er, maar Whitlock wist zich te herpakken met ook een maximale score en een 64-finish. Van Gerwen knalde er zes perfecte pijlen achteraan, om de zevende buiten de triple-20 te mikken. De perfecte leg bleef uit, maar wel kwam hij op gelijke hoogte. Dat was ook in de vierde leg het geval, waarop Whitlock een zeer sterke vijfde leg speelde. Hij mocht als eerste aanleggen op de finish en hij hield zijn honderd procent score op de dubbels vast. Met zijn derde dart vond hij dubbel-6 voor de 65-finish en 1-1 in sets. Van Gerwen overlegde op dat moment een waanzinnig dubbel-in dubbel-uit gemiddelde van 102,24 per beurt, om 91,5 van Whitlock.

Cruciale vijfde leg

Het was voor Mighty Mike het sein om de turbo nog maar eens aan te zetten. Hij schroefde zijn gemiddelde nog verder op en wist Whitlock te breken voor 2-0. Op 40 stond de Nederlander ook nog eens klaar om de set te pakken, maar door een 100-finish brak Whitlock terug. De Australiër hield zijn eigen leg overtuigend door met een 160-score te openen en mikte er een bulls-eye 130-finish achteraan. Zo kwam er een cruciale vijfde leg, waarin Van Gerwen met zijn tweede pijl dubbel-18 vond. Hij beukte door met scores van 180 en 168, om de set met een 14-darter te pakken. Deze tik kwam wel aan bij Whitlock, want hij miste een volle beurt op de openingsdubbel. Van Gerwen was gevlogen en brak via dubbel-8. In zijn eigen leg maakte hij geen fout, om de druk in de derde leg ook op te voeren met zijn vierde 180’er. De eerste matchdart vloog er niet in, maar zijn eigen leg opende hij alweer met een 160-score. Whitlock klapte zelfs voor MvG, die er een 14-darter uitperste voor de zege.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix