Connect with us

European Tour

Van Gerwen slaat op Gilbraltar alweer toe voor hattrick

Michael van Gerwen blijft de European Darts Tour domineren. Mighty Mike won vorig jaar de eerste vier toernooien op rij, nu is hij alweer drie titels verder. Na Venray en München was de Nederlandse nummer één van de wereld nu de beste in Gibraltar. Opvallend genoeg was het de lokale favoriet Dyson Parody die als enige dichtbij kwam.

Parody laat superstunt liggen

In de derde ronde was er in de middag weinig aan de hand tegen Mervyn King, lange tijd tikte Van Gerwen 110 per beurt aan en won ruim. Dat was wel anders in de kwartfinale. Parody had het weekend van zijn leven, want hij won al van Dirk van Duijvenbode, Jelle Klaasen en Max Hopp. Tegen Van Gerwen gooide hij maar liefst zeven keer 180 en kreeg een volle beurt om de zege te pakken. Drie matchdarts gingen in rook op en zo ook de megastunt. Daarna was de Nederlander niet meer bij te benen. Kim Huybrechts was het slachtoffer in de halve finale (6-0) met 109,92 per beurt. De Belg won in de middag van Benito van de Pas.

Versnelling in de finale

Dave Chisnall haalde in de andere helft van het schema de finale door Steve West (6-5), Robert Thornton (6-5), Mensur Suljovic (6-5) en Ian White (6-0) te verslaan. In de finale gooide de Engelsman 103,19 per beurt, toch was hij volslagen kansloos. Van Gerwen opende met een 180’er en een 82-finish voor de break, gevolgd door een 107-finish. Chisnall kwam nog wel op stoom met een 13-darter in zijn eigen leg en een 124-finish. Van Gerwen beukte juist toen door met twee 180’ers voor een 11-darter en een 106-finish (4-2). Daar kwam nog een 180’er en een 124-finish voor een 12-darter bovenop voor de dubbele break. Als slotstuk gooide Van Gerwen zijn vijfde maximale score en dubbel-16 voor de 6-2-zege met 103,89 per beurt.

Delen:

Meer over European Tour