Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen sloopt Taylor voor titel Players Championship Finals

Michael van Gerwen heeft op indrukwekkende wijze de Players Championship Finals gewonnen. Na zijn eerdere comeback tegen Adrian Lewis was het nu raak tegen Phil Taylor. The Power wist het afgelopen half jaar iedereen te verslaan, maar werd nu volledig gesloopt door Mighty Mike. Door zeven legs op rij te winnen van 3-6 naar 10-6 was de 11-7-zege binnen voor de titel. Hij was ook nog eens de eerste speler die ooit twee finales van Taylor wist te winnen.

Kijk LIVE naar Players Championship Finals 2013 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Break in zesde leg

Taylor en Van Gerwen gingen gelijk scherp van start. De Nederlander gooide een 180’er voor 1-1, waarna Taylor terugsloeg met een maximale score (1-2). The Power ging gelijk verder met een 180’er, maar Van Gerwen maakte weer gelijk met een 84-finish. De 2-3 bij de pauze werd gehaald door Taylor met weer een maximale score. Na de pauze kwam de eerste break wel op de borden. Van Gerwen vergooide de kans op een finish door in de triple-1 te gooien, daarop sloeg Taylor toe. Hij vond in zijn eigen leg ook dubbel-16 voor 2-5.

Van Gerwen geeft gas

Van Gerwen pakte zijn eigen leg en zette met een late score druk op Taylor. Die miste voor het eerst een beurt op de dubbels, maar Mighty Mike slaagde er niet in om 78 weg te poetsen. Zo kon Taylor toch de tweede pauze bereiken met een 64-finish (4-6). Daarna was de break terug. Met scores van 180, 140 en 165, gevolgd door dubbel-4 was het 6-5. Met een 71-finish was het gelijk en Taylor kreeg gelijk een volgende tik. De Engelsman dacht met een 180’er zijn eigen leg binnen te harken, voor Van Gerwen ook een maximale score spuwde. Taylor kreeg 100 niet weg en de Nederlander pakte via dubbel-16 de break.

Taylor volledig gesloopt

Taylor kon in de leg van Mighty Mike geen druk zetten en MvG knalde alweer verder met een 110-finish. Er was geen houden meer aan en Taylor was zichtbaar gesloopt. De Nederlander ging verder met een 81-finish om er zelfs al 9-6 van te maken. Daarmee won hij zes legs op rij, net zoals tegen Lewis in de kwartfinale vanaf 3-6. Taylor stapte mokkend en tegelijkertijd klappend voor Van Gerwen van het podium. De pauze bracht geen verandering meer in de partij. Van Gerwen denderde door met een 11-darter, waarna Taylor nog een leg mocht pakken. Daarna maakte hij het af vanaf 24. Daarmee kwam er een einde aan de reeks van The Power sinds de World Matchplay waarin hij alles won op televisie. Ook verloor Taylor nog nooit twee keer een finale van een televisietoernooi van zelfde speler. Daar is nu ook verandering in gekomen, want Van Gerwen won eerder dit jaar ook van de Engelsman op de Premier League Darts. Zijn eindzege in Minehead levert hem 60.000 pond op.

Het volledige programma en uitslagen van Players Championship Finals 2013

Delen:

Meer over Players Championship Finals