Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen sluit subliem seizoen af met Finals-titels

Michael van Gerwen heeft zijn waanzinnige seizoen weten af te sluiten met de winst van de Players Championship Finals. Daarmee heeft Mighty Mike alle rankingtoernooien gewonnen en gaat als de absolute topfavoriet richting het wereldkampioenschap. Dave Chisnall werd in de finale verslagen met 11-2 voor zijn 25ste titel van het jaar, een absoluut record.

Tik snel uitgedeeld

Na twee zeer opmerkelijke halve finales, waarin Van Gerwen zelfs een 0-6-achterstand moest rechtzetten, begon de Nederlander een stuk scherper aan de finale. Een 13-darter bracht de break, gevolgd door dubbel-16. Met een bulls-eye 121-finish wist Chizzy in de partij te komen en kreeg na de pauze de kans om terug te slaan. De Engelsman liet echter een volle beurt liggen op de dubbels en met een bulls-eye 83-finish was het al 5-2.

Als een stoomwals naar foutloos jaar

De nummer één van de wereld was vanaf dat moment gevlogen. Met een 180’er was zijn eigen leg binnen, om met een 10-darter de volgende break te noteren. Chisnall kon alleen maar toekijken hoe Van Gerwen door bleef beuken, want opnieuw stond de Nederlander na negen pijlen op 36. De dubbel viel nu iets minder vlot, toch bracht hij de stand wel naar 8-2. Chisnall kon nog wel een derde leg bijschrijven, maar daarna maakte Van Gerwen het alweer af met een 87-finish en een gemiddelde van 108,10 per beurt.

Players Championship Finals 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals