Connect with us

World Darts Championship

Van Gerwen speelt ruime marge uit tegen Hopp

Michael van Gerwen heeft zeer overtuigend de vierde ronde van het PDC World Darts Championship 2019 bereikt. De Nederlander liep tegen Max Hopp snel naar een 3-0-voorsprong, waarop de Duitser een set kon pakken met drie goede finishes. Door gerommel op de dubbels werd de vijfde set spannend, maar maakte de nummer één van de wereld het af: 4-1. In de vierde ronde speelt Mighty Mike na de kerstdagen tegen Adrian Lewis of Darius Labanauskas.

Vliegende start

Van Gerwen knalde de partij binnen met een 180’er voor een 13-darter en gooide ook gelijk in de tweede leg een maximale score. Hopp deed dit terug, om te vervolgen met een score van 26. Mighty Mike brak met een volgende 13-darter, om ook de derde leg een 180’er te vuren. Hij pakte ditmaal de leg – en daarmee de set – met een 14-darter. Zo was het 1-0 met een gemiddelde van 112,73 per beurt.

Hopp laat het glippen

In de tweede set ging de echte turbo er vanaf, maar Hopp kon er niet van profiteren. De Duitser miste twee pijlen vanaf 56 voor de break en werd daarna na tops te hebben gemist voor een 78-finish zelf gebroken door de 76-finish van Van Gerwen. De Nederlander werkte zijn eigen leg af in vijftien pijlen en zo was het al 2-0.

Twee vliegende sets met hoge finishes

Met de marge op zak begon Van Gerwen echt te vliegen. Zijn eigen leg was weg met een 122-finish, om te breken met een 14-darter. De 170-finish was raak voor de derde set, gevolgd door gelijk weer een 180’er om de vierde set te openen. Toch pakte Hopp zijn eigen leg met een 64-finish en zag Van Gerwen in de vierde leg twee pijlen op tops missen. De Duitser gooide nogmaals een 64-finish en pakte de set met een 148-finish.

Gerommel op de dubbels niet afgestraft

De vijfde set opende Van Gerwen gelijk weer met een 180’er, om te gaan rommelen op de dubbels. Hopp strafte het af, maar de Duitser drukte in zijn eigen leg niet door. De Nederlander kreeg alle tijd om terug te breken, om opnieuw dubbels te missen. In zijn eigen leg was een 68-finish wel raak op tops en na één misser van Hopp vanaf 148 maakte Van Gerwen met een 98-finish gelijk. Zo kwam er toch een vijfde leg en daarin pakte Van Gerwen de zege.

Delen:

Meer over World Darts Championship