Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen spuwt zijn gal naar King: “Dit is slecht voor darts”

Michael van Gerwen EK 2019

Michael van Gerwen heeft opnieuw uitgehaald naar Mervyn King. De twee hadden eerder dit jaar het verbaal al aan de stok en daar heeft de Nederlander nu een nieuw hoofdstuk bijgeschreven. Hij deed zijn uitspraken na de zege in de kwartfinale van de Players Championship Finals in Minehead.

Slecht voor darts

Op het podium stond Van Gerwen zich duidelijk te irriteren aan de Engelsman en tegenover ITV liet hij weten waarom. “Mervyn wilde er geen wedstrijd van maken. Hij was alleen maar aan het klagen, eigenlijk over alles. De wind, het bord… maar daar had ik ook last van. Merv was weer de oude Merv en zulke mensen zijn slecht voor darts. Als je last van je rug hebt, speel dan geen wedstrijd.”

Opgeven in finale

Eerder dit jaar ging het al mis toen de twee elkaar troffen in de finale van een vloertoernooi. Van Gerwen won ruim en na afloop vond hij dat King al vroeg in de partij had opgegeven door zijn pijlen heel snel weg te gaan gooien. The King was daarop kwaad en kwam met een verklaring dat de banen waar camera’s stonden langer zouden zijn en hij daarom met meer snelheid moest gooien. King nam sportief revanche door te winnen op de UK Open, maar nu was de beurt dus weer aan Van Gerwen.

Delen:

More in Players Championship Finals