Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen staat geen leg af richting kwartfinale World Series Finals

Michael van Gerwen is eenvoudig naar de kwartfinale van de World Series Finals doorgerold. Damon Heta leek in de eerste legs nog tegenwerk te gaan leveren, maar de Australiër zag Van Gerwen geen fouten maken. Met finishes van 128 en 127 liep de Nederlander fluitend naar 6-0 met een gemiddelde van 104,86 per beurt. In de kwartfinale wacht zondagmiddag Raymond van Barneveld, die op het nippertje wist te winnen.

Heta jeugdvriend Anderson

Heta is een jeugdvriend van Kyle Anderson en samen wonnen ze menig toernooi in eigen land. Waar Anderson de stap naar Europa heeft gezet, speelt Heta alleen nog Down Under. Zo zagen we hem op de World Series, waar hij uitgerekend zijn jeugdvriend versloeg. Daarnaast wist hij Gary Anderson twee keer knap bij te benen (6-5 en 10-7). Tegen Van Gerwen had hij moeite om scorend bij te blijven. Met een 92-finish was het 1-0, gevolgd door een fraaie 128-finish via twee keer triple-18 en dubbel-10. Een 180’er leek ook een derde leg eenvoudig te brengen, tot Heta counterde met twee 180’ers. Ze kwamen uiteindelijk net te laat, want via dubbel-7 was het daadwerkelijk 3-0. De twee maximale score bracht Van Gerwen op 4-0 met een gemiddelde van 112,06 per beurt.

Pauze blijkt grootste obstakel

Zijn voet bleef ook daarna vol op het gaspedaal. Een 12-darter door een bulls-eye 127-finish bracht hem al naar matchpoint, waarbij Heta inmiddels begon weg te zakken. Er kwam nog een pauze, waar Van Gerwen zichtbaar van baalde. Terug op het podium was de focus er even af met scores van 57 en 41. Toch nam hij scorend het initiatief door een 140-score en maakte het af met een 75-finish voor 6-0. Zijn gemiddelde eindigde daardoor op 104,86 per beurt.

World Series Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts