Connect with us

Champions League

Van Gerwen staat op scherp: “Dit toernooi is een groot doel dit jaar”

De Champions League of Darts is één van de schaarse toernooien die Michael van Gerwen nog niet heeft gewonnen. De eerste twee edities werden door Phil Taylor en Mensur Suljovic bijgeschreven. Mighty Mike sneuvelde in de finale en kwam vorig jaar niet door de groepsfase. Dit jaar moet dat dan anders, zo vindt de nummer één van de wereld tegenover Live Darts TV.

Een grote prioriteit

De Nederlander komt fit aan in Brighton na een vakantie op Ibiza. “Ik ben ontspannen en heb daarnaast een aantal dagen goed kunnen trainen. De Champions League of Darts is voor mij dan ook een grote prioriteit. Dit toernooi staat op mijn bucketlist en is belangrijk. Net zoals het wereldkampioenschap”

Vertrouwen werken

De groepsfase biedt de kans om het toernooi te winnen ondanks een nederlaag. Daar denkt Van Gerwen, die in een poule zit met Gary Anderson, Dave Chisnall en Daryl Gurney, toch anders over. “Ik heb op dit toernooi al veel te veel wedstrijden verloren. In de groep wil ik al aan mijn vertrouwen kunnen werken.”

Altijd nog het meeste gewonnen

Ondanks dat hij dit jaar al heel veel toernooien heeft gewonnen, werden de tv-toernooien een teleurstelling met vroege nederlagen op de UK Open en World Matchplay. “Mijn zomer was niet fantastisch, maar ik heb toch wat aardige resultaten gehad en toernooien op de European Tour gewonnen. Ik heb nog altijd meer dan het dubbele aantal toernooizeges dit jaar dan de nummer twee. Dat neemt niet weg dat de Matchplay een teleurstelling was.”

Bekijk het volledige interview met Michael van Gerwen

Delen:

Meer over Champions League