Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen start vroege missers Wright af voor PL-zege

Michael van Gerwen PL Darts 2020 Aberdeen

Michael van Gerwen is de Premier League Darts 2020 begonnen met een zege op Peter Wright. De kersvers wereldkampioen én winnaar van The Masters mocht voor eigen publiek aanleggen. Dat leek in Aberdeen goed te gaan, tot hij cruciale dubbels miste. Daarna nam Mighty Mike de regie over.

‘Had ook 0-5 kunnen zijn’

Afgelopen weekend was Van Gerwen nog wankel en zijn nieuwe materiaal leek nog niet helemaal afgestemd op de nummer één van de wereld. Een week later is de samensmelting al langzaam zichtbaar, wat resulteerde in een gemiddelde van 104,13 en vooral 7 uit 9 op de dubbels. Toch had het 0-5 kunnen staan. Wright startte uitmuntend met finishes van 80 en 120, om in de derde en vierde leg telkens drie pijlen te missen. Daar kwam in de vijfde leg nog één misser bij en Van Gerwen strafte het af met een 120-finish.

Allemaal hoge finishes

Vanaf dat moment waren de twee in evenwicht en ging alles binnen vijf beurten uit. Met een 144-finish kwam Van Gerwen op 5-4 en leek vanaf 72 te kunnen toeslaan. Wright redde zich met een 157-finish, om toch weer een 14-darter tegen te krijgen. Daarop was de Schot in de slotleg niet in vijf beurten uit en dreunde Van Gerwen met zijn tweede 106-finish van de partij naar de 7-5-zege.

Premier League Darts 2020: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

More in Premier League Darts