Connect with us

World Matchplay

Van Gerwen stuit op Taylor na veegpartij tegen Whitlock

Michael van Gerwen World Matchplay 2017

Michael van Gerwen heeft zonder een moment zich bovenmatig in te spannen de kwartfinale van de World Matchplay bereikt. Daarin wacht Phil Taylor, die eerder op de avond afrekende met Raymond van Barneveld. In de openingsfase kreeg Simon Whitlock nog de kans om in de buurt te blijven van Mighty Mike. Toen hij dat niet deed werd het een volledige veegpartij: 11-3.

Kleine kans gemist

Scorend denderde Van Gerwen gelijk weg van Whitlock (2-0), voor de Australiër ook wakker werd. Hij begon de triples te vinden en brak terug. De Australiër miste in zijn eigen leg alleen twee pijlen op dubbel-12 en zo ging Van Gerwen de pauze al in met een 4-1-voorsprong. Na de onderbreking viel al gelijk de beslissing. Van Gerwen speelde een solide leg en Whitlock kreeg twee volle beurten vanaf 22 om de leg te pakken. Dat deed de Australiër niet en Mighty Mike was gevlogen.

Op de automatische piloot uitgespeeld

Met legs van 12, 14 en 11 was het al 8-1. In de tiende leg kon Whitlock scorend weer mee met 140 en 180, om via dubbel-14 eindelijk zijn eigen leg een keer te pakken. Spannend was het allang niet meer en uit de tweede onderbreking opende Van Gerwen alweer met een 180’er en een 78-finish (9-2). De echte scherpte was wel verdwenen, net zoals in de eerste ronde gebeurde tegen Stephen Bunting. Waar The Bullet er nog van profiteerde, deed Whitlock dat niet. Via een omweg pakte Van Gerwen dan ook dubbel-10 voor matchpoint, voor The Wizard wel een derde leg noteerde. Een leg later was het wel gedaan via dubbel-10.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay