Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen stuurt Suljovic met tien 180’ers richting degradatie

Michael van Gerwen Premier League Darts Dublin 2018

Michael van Gerwen heeft Mensur Suljovic uit de Premier League Darts 2018 geduwd. De Oostenrijker had minimaal een punt nodig om nog kans te maken om degradatie te ontlopen. Mighty Mike was echter messcherp en gooide met name de 180’ers als zoete broodjes. Uiteindelijk eindigde hij met tien stuks en pakte daarmee het 180-record in één partij over twaalf legs. De 7-4-zege met 106,34 per beurt (ondanks 7 uit 24 op de dubbels) brengt hem weer stevig aan kop.

Direct een 180-regen

Van Gerwen liet afgelopen weekend al heel duidelijk weten dat hij niet van plan was om cadeautjes uit te gaan delen en dat ook niet fair te vinden voor Peter Wright. Daarnaast heeft hij zijn eigen belang, want hij wil de League als nummer één afsluiten. Het begin was dan ook overweldigend. Zes perfecte pijlen leverden een 12-darter op, om in de tweede leg van beide darters twee 180’ers te tellen. Suljovic gooide daarbij zijn zevende dart in de triple-1 en dacht niet eens terug te mogen komen. Van Gerwen verprutste het alleen vanaf 41 en ook in de herkansing. Zo was het toch 1-1 en hield Suljovic daarna ook zijn eigen leg (1-2). De Nederlander maakte met een 180’er ook geen fout en brak in de vijfde.

Tien keer 180

Nu liet hij zich niet meer verrassen op de dubbels en knalde na alweer de zesde 180’er naar 4-2. De volgende maximale score zette Van Gerwen weg op 4. Dat bleek geen gelukkige keuze, want hij miste er liefst zes op rij. Een 75-finish bracht het verschil toch weer naar twee legs (5-3), om de negende leg alweer te openen met een 180’er. Suljovic counterde ook met een perfecte beurt en een 82-finish voor zijn eigen leg. Van Gerwen maakte in zijn leg ook geen fout vanaf 68 voor het punt (6-4), om de negende 180’er te mikken. Er kwamen nog twee triples achter, voor de zesde dart in de single-5 eindigde. Er kwam nog wel een 180’er achteraan om op 16 te staan. De 11-darter bezegelde het lot van Suljovic.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts