Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen: “Te veel bezig om goed te presteren”

Michael van Gerwen Premier League Darts 2019 Newcastle

Michael van Gerwen heeft bij de start van de Premier League Darts 2019 zijn uitzonderlijke klasse weer getoond. Dankzij een 11-darter wist hij Michael Smith in de slotleg te breken voor de 7-5-zege. Dat deed hij met een gemiddelde van 105 per beurt, toch was Mighty Mike niet tevreden over zijn optreden.

Blij met 11-darter

Wel over de zege uiteraard, zo vertelde hij aan RTL7. “Ik kom 4-2 voor en sta nog een keer klaar op 40 als hij een 150-finish gooit. Die deed uiteraard pijn, maar dat ik dan toch nog win met een 11-darter ben ik uiteraard erg blij mee.”

Niet zo zelfverzekerd

“Ik voelde me helemaal niet zo zelfverzekerd. Een beetje gespannen, terwijl dat niet mag gebeuren. Ik merkte het met een leg waarin ik echt geen triple erin kan krijgen. Dan ben ik te veel bezig om goed te presteren, dat is niet altijd goed.”

Zege geeft voldoening

Die slechte leg bracht Smith terug in de partij, maar Van Gerwen won toch met 7-5. “Uiteindelijk doe je het voor de punten. De wijze waarop ik win geeft veel voldoening en zelfvertrouwen. Op naar de volgende wedstrijd.” Daarin treft hij volgende week Mensur Suljovic, die slechts een punt pakte tegen Chris Dobey.

Delen:

Meer over Premier League Darts