Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen teleurgesteld in zichzelf: “Ik woon nog dichterbij…”

Michael van Gerwen Rob Cross Premier League Darts 2019 Dublin

Een klinkende 7-2-zege van Michael van Gerwen op Rob Cross zorgde bij de Nederlander toch voor een kleine teleurstelling. Hij was namelijk op weg naar zijn vierde whitewash in de Premier League Darts. Na Phil Taylor, Adrian Lewis en James Wade stond Cross op het punt om ook met 7-0 op zijn broek te krijgen van MvG, alleen de Nederlander miste twee matchdarts.

Uit mijn handen laten glippen

Na afloop stond Mighty Mike toch de pers lachend te woord. “Je wilt altijd het beste van jezelf laten zien en daardoor ben ik toch wat teleurgesteld in mezelf. Als je de kans krijgt om iemand met 7-0 te verslaan, dan moet je die kans pakken. Dat heb ik uit mijn handen laten glippen”, verzuchtte hij bij Live Darts. Over de gemiste matchdarts: “Ik woon nog dichterbij, zover waren die pijlen mis.” Zo staat MvG stevig aan kop met zes punten. “Cross speelde niet zijn beste wedstrijd van dit seizoen, maar uiteindelijk kan ik niet klagen. Ik heb drie keer gewonnen en daar gaat het om. Ik sta nu bovenaan en dat wil ik zo houden natuurlijk.”

Ik wil die titel terug

Dit weekend speelt Van Gerwen niet op de Pro Tour, maar zal worden gehuldigd bij PSV voor zijn wereldtitel. Volgende week wacht dan de vierde week van de Premier League én de UK Open. “Twee jaar geleden miste ik dat toernooi door mijn rugblessure en vorig jaar speelde ik heel slecht. Nu moet ik dus scherp zijn, want ik wil die titel terug.”

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts