Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen terug aan kop na zege op O’Connor

Michael van Gerwen PL Darts 2020 Aberdeen

Michael van Gerwen is weer de koploper in de Premier League Darts 2020. Mighty Mike had weinig problemen met local hero William O’Connor. In Dublin werd Glen Durrant op zijn eerste nederlaag gepresenteerd, terwijl Michael Smith een negendarter gooide.

Continu in controle

Van Gerwen had tegen O’Connor de partij continu onder controle. Met een 134-finish was het al 3-1, voor de Ier terugbrak met een 80-finish. Dat zette Van Gerwen gelijk weer recht met een 110-finish, om met een 12-darter weg te lopen naar 6-3. Twee legs later was de zege binnen.

Durrant koppositie kwijt

Voor Durrant was het genieten van de koppositie kortstondig. De Engelsman verloor van zijn landgenoot Nathan Aspinall. The Asp staat daardoor nu tweede achter Mighty Mike. Gary Anderson won ook met 7-5, hij deed dat van Rob Cross. Smith noteerde een negendarter en won uiteindelijk nipt van Daryl Gurney. Superchin miste in de voorlaatste leg een karrenvracht aan dubbels en liep zo tegen de enige break aan: 7-5.

Off-day Wright

Voor de wereldkampioen was het geen beste dag. Zaterdag won hij nog van Gerwyn Price met een gemiddelde van 109 per beurt. Nu kwam hij tegen de Welshman geen moment op gang en kreeg met 7-1 klop. Voor Price was het na drie keer een gelijkspel eindelijk een zege. Zo zakt Wright opeens naar de achtste plaats met drie punten, die stek deelt hij met Cross. Alleen Gurney heeft minder punten: één.

Delen:

More in Premier League Darts