Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen trapt versnelling voor kwartfinaleplaats

Michael van Gerwen heeft zich overtuigend geplaatst voor de kwartfinale van de Players Championship Finals. De Nederlander won met 10-4 van Stephen Burton. In de kwartfinale wacht zondagmiddag Steve Lennon, de Ier won na een 0-5-achterstand alsnog met 10-7 van Gabriel Clemens.

Burton start brutaal

Burton won verrassend van zowel Jermaine Wattimena als Darren Webster, om ook tegen Van Gerwen uitstekend te beginnen. Hij pakte de openingsleg, om daarna onder druk te worden gezet door de titelverdediger. Het werd 2-1 door een 180’er en een 80-finish, maar Burton brak terug met zijn maximale score en een 122-finish. De Engelsman kwam niet met een sterk vervolg en werd zodoende opnieuw gebroken (3-2).

Versnelling gaat aan

De glazenwasser uit Ipswich miste één pijl op tops voor de 64-finish en Van Gerwen was pardoes gevlogen met een 70- en 148-finish: 6-2. Burton kon zich nog een leg opladen om de 180’er van Mighty Mike te counteren met zijn maximale score voor tops. Dubbel-2 bracht Van Gerwen wel naar 7-3 bij de tweede onderbreking. Burton kon in het derde bedrijf een volgende leg bijschrijven, gevolgd door de 11-darter van MvG. Er kwam een volgende break met een 67-finish met een 12-darter. De veertiende leg bracht de zesde 180’er van de Nederlander, om het af te maken met een 83-finish.

Players Championship Finals 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals