Connect with us

Players Championship Finals

Van Gerwen treft Barney; Kist in kwartfinale

Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Christian Kist spelen zondagmiddag in de kwartfinale van de Players Championship Finals. Jelle Klaasen en Ron Meulenkamp gingen in de derde ronde van het televisietoernooi in Minehead onderuit.

Wedstrijden zijn kopieën

Raymond van Barneveld speelde uitstekend tegen zowel Mensur Suljovic als Adrian Lewis, tegen Joe Cullen kwam hij echter geen moment op gang. In de eerste vijf legs had de Engelsman zelfs kans op kans om weg te lopen, maar die liet hij liggen. Daarna ging Barney iets makkelijker spelen en liep van 2-2 fluitend weg naar 10-2. Michael van Gerwen werkte tegen Josh Payne exact dezelfde partij af. De titelverdediger begon erg matig, waardoor de jonge Engelsman de eerste vier legs had kunnen winnen. In plaats van 0-4 kwam Mighty Mike terug van 0-2 en denderde naar 10-2. Met alweer een gemiddelde van 105,69 per beurt.

Kist kent uitstekend weekend

Christian Kist is aan een uitstekend toernooi bezig met als bekroning inmiddels een plaats bij de laatste acht. Tegen Justin Pipe wist de voormalig Lakeside-kampioen het verschil te maken met een aantal fantastische finishes. Met een 120-finish werd het 3-2 om met een 144- en 161-finish weg te denderen naar 8-3. Pipe leek vervolgens een comeback in te zetten, maar dat sloeg Kist af door zijn eigen leg met een 13-darter te houden. In de kwartfinale wacht een andere verrassing: Darren Webster. De Engelsman versloeg al Simon Whitlock en Alan Norris.

Klaasen mist matchdarts

Jelle Klaasen liet het liggen in zijn partij tegen Dave Chisnall. De gehele wedstrijd vloog het heen en weer met uiteindelijk maar liefst elf breaks. Klaasen kwam op 5-2 en leek de klus snel te kunnen klaren. Chisnall zette echter een versnelling in en vloog naar 5-7. Klaasen wist met kunst en vliegwerk via dubbel-1 weer een leg te pakken en knalde er een 121-finish overheen voor 7-7. Toch pakte Chisnall weer het initiatief met een 100- en 99-finish: 7-9. Afmaken kon de Engelsman niet en zo kwam er een negentiende leg. Daarin mocht Klaasen beginnen, miste drie matchdarts en Chisnall vond met zijn derde dart dubbel-6. Ron Meulenkamp zorgde in de middag voor een grote stunt door Gary Anderson te verslaan. Tegen Peter Wright begon de linkshander uit Leusden opnieuw sterk met finishes van 90 en 92 in zijn eigen legs. Scorend kwam hij alleen steeds meer in de problemen en Wright pakte in de vijfde leg dan ook de break. Meulenkamp kon er nog wel 4-3 van maken, daarna denderde Wright echter met 100,75 per beurt weg naar de 10-3-zege.

Players Championship Finals 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Players Championship Finals