Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen trekt zich geblesseerd terug; Barney klopt Anderson

Michael van Gerwen is op de tweede dag van de German Darts Masters niet meer in actie gekomen. Net zoals eerder dit jaar tijdens de UK Open en de World Cup of Darts had hij te veel last van zijn enkel. Vrijdag won hij nog wel van Martin Schindler, maar op doktersadvies kwam hij nu niet meer in actie. Raymond van Barneveld won wel van Gary Anderson.

Geen risico

Van Gerwen speelde in de zomer wel door op de World Cup en toen was er ook meer rust om dit mogelijk te maken. Vandaag zou Mighty Mike minimaal één en mogelijk drie lange partijen moeten spelen. Een slijmbeursontsteking in zijn linkerenkel maakte spelen vrijdag al moeilijk, na een nacht rust bleek er geen verbetering te zijn. “Op medisch advies moet ik me terugtrekken en focus ik me op de drukke maanden die komen gaan.” Het bracht James Wade in de halve finale, waarin hij speelt tegen Phil Taylor

150-finish doet het werk

Van Barneveld speelde een sterk duel met Gary Anderson. De Schot nam een eerste voorsprong door finishes van 76 en 121, daarna liep Barney uit naar 5-3. Die achterstand werkte de nummer twee van de wereld weg met een 180’er en een bulls-eye 84-finish, gevolgd door een 132-finish: 5-5. Barney herpakte zich met zeven perfecte pijlen, om weer weg te lopen (7-5). Anderson knokte zich nogmaals in de partij terug. Hij miste tops voor 7-9 en zag Van Barneveld de partij nogmaals omdraaien met een 80- en 150-finish. Daarop maakte hij het af via tops. Barney speelt zaterdagavond tegen Peter Wright, die net te sterk bleek voor Mensur Suljovic.

German Darts Masters 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts