Connect with us

European Tour

Van Gerwen veegt Cross en Whitlock voor EuroTour-titel in München

Michael van Gerwen heeft het derde toernooi van de European Tour weten te winnen. In München kwam alleen Ted Evetts in de kwartfinale in de buurt, daarna werden Rob Cross en Simon Whitlock met bijna speels gemak aan de kant gezet. Het eerste toernooi van de serie won Mighty Mike ook al, Daryl Gurney won het tweede event. In totaal heeft Van Gerwen nu al dertig keer gewonnen op de European Tour.

Cross weer op grote nederlaag gepresenteerd

De finaledag begon voor Van Gerwen met een 6-1-zege op Stephen Bunting en een gemiddelde van ruim 106 per beurt. In de kwartfinale was hij een stuk minder scherp tegen Ted Evetts. De jonge Engelsman stond in zijn eerste kwartfinale op de European Tour en dwong een elfde leg af. Daarin knalde Mighty Mike er wel een 180’er en een 102-finish uit voor de 12-darter. Daarna moest Rob Cross er weer eens aan geloven. Donderdag werd het al 8-2 in de Premier League Darts en ditmaal 7-1. Op 4-0 gaf Van Gerwen één leg af door een 12-darter van Cross, daarna zakte de Engelsman ver weg.

The Wizard overleeft matchdarts

In de onderste helft van het speelschema waren heel wat verrassingen te noteren. Karel Sedlacek werd de eerste Tsjech die de finaledag haalde en vervolgens ook nog eens de kwartfinale. Max Hopp was met 6-5 te sterk en de Duitser leek de finale te gaan bereiken. Simon Whitlock wist een 6-4-achterstand goed te maken en miste bulls-eye voor de partij. Hopp liet alleen twee matchpoints onbenut en zo was het alsnog 6-7. Whitlock won eerder op de dag al van Ross Smith (6-4) en Joe Cullen (6-1).

Vroege marge uitgespeeld

In de finale vloog Van Gerwen weer weg van zijn tegenstander. Twee 14-darters op rij werd gevolgd door een nieuwe break. Whitlock was niet in vijf beurten uit en dubbel-10 voor een 13-darter betekende dan ook 3-0. Scorend kwam The Wizard totaal niet op stoom en gaf Van Gerwen alle ruimte. Die knalde er nog maar eens een 137-finish met tops-tops in voor de 12-darter. Met scores van 174, 93 en 134 kwam hij alweer uit op 100. Ditmaal was één keer tops voldoende voor de 11-darter: 5-0. Het gemiddelde van de Nederlander tikte de 115 per beurt aan, maar een magere zesde leg volgde. Vanaf dat moment ging het op leg naar 6-3, voor The Wizard een kans kreeg om echt aan te sluiten. De Australiër miste bulls-eye vanaf 145 en zag Van Gerwen geen fout maken op dubbel-18: 7-3. Ondanks een 180’er was Whitlock vervolgens niet uit in vijf beurten en met een 65-finish was het beslist. Dankzij de 8-3-zege schrijft Van Gerwen weer 25.000 pond bij.

European Tour München: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour