Connect with us

Negendarters

Van Gerwen verliest dagfinale ondanks negendarter

Zelfs een negendarter heeft Michael van Gerwen niet naar de dagwinst kunnen brengen tijdens de vierde dag van de Championship League Darts. Op het internettoernooi was Terry Jenkins de gehele dag de beste en hij leek ook in de eindstrijd snel weg te lopen. Van Gerwen maakte met een perfecte leg een 4-0-achterstand goed, om toch nog met 6-5 te verliezen. Mighty Mike komt nu woensdag terug voor dag 5.

Kijk LIVE naar PDC Championship League Darts 2013 via UnibetTV. Dag 4, 5 en 6 worden gespeeld op 15, 16 en 17 oktober en zijn zowel in Nederland als en België live te kijken via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Negendarter Mervyn King

Van Gerwen was niet de enige met een perfecte leg. Ook Mervyn King deed dit in zijn poulefase duel tegen Gary Anderson. Opvallend genoeg verloor ook King zijn partij. De Engelsman werd in de laatste ronde zelfs helemaal de pineut, want hij greep naast de play-off plaatsen. Jenkins en Van Gerwen waren al snel zeker van de play-offs en een ronde voor het einde was ook Peter Wright geplaatst. King stond op dat moment op zes punten en de onderste vier spelers allemaal op vier. Anderson en Kim Huybrechts haalden King nog in, waardoor de Schot naar de play-offs mocht. Dave Chisnall was duidelijk nog niet bekomen van zijn veegpartij in de finale van de World Grand Prix, hij werd samen met Kevin Painter uitgeschakeld.

Comeback

Jenkins was in de halve finale snel klaar met Anderson. The Bull speelde als in zijn beste dagen en noteerde een gemiddelde van 107,24 voor de 6-1-zege. Michael van Gerwen moest ondertussen een 0-2-achterstand goedmaken op Peter Wright, om uiteindelijk met 6-4 te winnen. In de finale liep Jenkins naar 4-0, daarna kwam Mighty Mike op stoom. Hij gooide een 128-finish voor zijn eerste leg en produceerde daarna een negendarter. Het liep tot 5-5, waarin Van Gerwen klaar stond op een goede finish. Hij mocht niet eens aanleggen, want Jenkins pakte alsnog de dagzege met een 96-finish. Van Gerwen komt nu samen met ook Huybrechts terug voor de vijfde voorrondedag. In totaal zijn er acht voorrondes, waarna de finale met alle dagwinnaars wordt gehouden.

Delen:

Meer over Negendarters