Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen verpest verjaardagsfeestje Barney hardhandig

Michael van Gerwen heeft het verjaardagsfeestje van Raymond van Barneveld flink weten te verpesten door hem in Belfast met 7-2 te verslaan. Vanaf de eerste leg was er een duidelijk verschil tussen de twee en vanaf 2-2 liet Mighty Mike dat ook zien. Hij staat nu riant aan kop in de Premier League Darts, waar voor Barney een aantal loodzware weken wachten om de laatste vier te bereiken.

Eerste kansen niet gepakt

In de eerste legs was het gelijk duidelijk dat Van Gerwen niet van plan was om de partij als cadeau weg te gaan geven. De openingsleg raffelde hij af, om direct druk te zetten in de tweede leg. Met een 140-finish maakte Barney toch gelijk en dat leverde gelijk een grote grijns op. Van Gerwen knalde er net zo snel overheen met een 180’er en een 82-finish voor een 11-darter. Hij leek gelijk door te beuken, maar miste tops voor de 114-finsh. Zodoende kon Van Barneveld via datzelfde rode vakje opnieuw gelijkmaken. Daarna werd het scorende verschil alsnog uitgedrukt in de stand. Waar Van Gerwen dik boven de 100 per beurt gooide, bleef Barney ver achter. Van 2-2 werd het dan ook 4-2, doordat de Hagenaar niet uit was in vijf beurten.

De turbo gaat erop

Van Gerwen gaf hem in de zevende leg niet de kans om vanaf 96 aan te leggen, om er een 92-finish achteraan te gooien via twee keer dubbel-18. Even leek Van Barneveld zichzelf nog een mooi moment bezorgen, want vanaf 81 ging hij aanleggen op bulls-eye. De ’50’-score viel er niet in, wat opnieuw een glimlach opleverde. Van Gerwen maakte het daarop wel af voor de klinkende 7-2-zege. Met name voor het legsaldo is dat voor Van Barneveld niet gunstig en zijn gemiddelde van 93,55 per beurt zal hem ook allerminst tot tevredenheid stemmen.

Premier League Darts 2017: Uitslagen, verslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over Premier League Darts