Connect with us

European Tour

Van Gerwen via allesbeslissende leg naar EuroTour-titel in Graz

Michael van Gerwen European Tour Graz 2019

Michael van Gerwen heeft zijn vierde European Tour-titel van het seizoen bijgeschreven. In het Oostenrijkse Graz stond hij net zoals een week geleden tegenover Ian White. Werd het toen een walkover, ditmaal kwam het aan op een allesbeslissende leg. Daarin was Van Gerwen scherp voor een nieuwe titel.

Revanche op Gurney

De weg naar de finale kende een grote hobbel voor Van Gerwen. Zaterdag had hij geen leg afgestaan aan Steve Lennon en ook Stephen Bunting kon zondagmiddag geen weerstand bieden (6-5). Dat was wel het geval in de kwartfinale voor Peter Wright. Snakebite en Mighty Mike speelden geen al te best duel en met een 121-finish dwong de Schot een elfde leg af. Daarin sloeg Van Gerwen toch weer toe. Afgelopen donderdag verloor de Nederlander in de Premier League van Daryl Gurney en daarvoor wilde hij zichtbaar revanche nemen. Hij vuurde een 11 en twee 12-darters voor 4-1, met een 164 en een 170-finish. Daarna miste Gurney te veel dubbels en werd het 7-3.

Zware onderste speelhelft

White had een zware loting met Jamie Hughes, om op zondag ijzersterk voor te zetten. Keegan Brown en Steve Beaton konden slechts één en twee legs bijschrijven. In de halve finale gooide White ruim 100 per beurt en wist daardoor James Wade met 7-4 te verslaan. Wade had zelf het zware werk gedaan door Mensur Suljovic en Gerwyn Price te verslaan. Rob Cross ging in de middag al onderuit tegen Beaton.

Allesbeslissende leg

Waar Van Gerwen vorige week direct weg wist te lopen van White, wist de Engelsman ditmaal stug vast te houden. Met een gemiddelde van opnieuw rond de 100 per beurt werd het 5-5, voor het eerste foutje werd gemaakt. White was niet uit in vijf beurten door een pijl voor de 64-finish te missen. Mighty Mike stapte in met een 13-darter, om in zijn eigen leg een 180’er te vuren. Daarop volgden drie scores zonder triple en White brak terug met een 84-finish. De Engelsman werkte zijn eigen leg ook weg met een 81-finish en zo kwam er een allesbeslissende leg. Daarin stond Van Gerwen na vier beurten op 40 en maakte het direct af.

European Tour 5 Graz: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour