Connect with us

Grand Slam of Darts

Van Gerwen via spektakel langs Smith voor kwartfinale

Michael van Gerwen heeft in een sensationele partij de kwartfinale van de Grand Slam of Darts bereikt door Michael Smith te verslaan. De eerste marge was er voor Smith, maar die stond de break in de achtste leg af. Vanaf dat moment had Van Gerwen het voortouw en deelde de tik in de zestiende leg uit. Met een gemiddelde van 108,32 werd het 10-8. In de kwartfinale wacht Jonny Clayton, die hem eerder versloeg in de groepsfase.

Eén slippertje per speler in spektakelstuk

Van Gerwen was in de eerste leg niet in vijf beurten uit en liep daardoor gelijk achter een ontketende Smith aan. De Engelsman brak met een 62-finish, om zijn eigen leg te pakken met een 11-darter. Van Gerwen sloeg terug met een 13-darter en stond na negen pijlen klaar op 86. Smith gooide alleen 121 uit voor 1-3. De vijfde leg bracht Mighty Mike zijn eerste 180’er en een 77-finish om aan te haken. Uit de onderbreking maakte Smith er 2-4 van, gevolgd door een cruciale achtste leg. Smith miste twee pijlen vanaf 70 en Van Gerwen brak terug. Daarop trapte hij het gaspedaal volledig in met zeven keer triple-20 op rij. De achtste dart eindigde niet in triple-19, maar met een 11-darter had hij wel zijn eerste voorsprong te pakken. Beide darters gooiden er nog maar een 180’er achteraan, waarop Van Gerwen het kansje vanaf 130 niet aangreep. Zo was het na tien legs helemaal in evenwicht: 5-5 met Van Gerwen op 110,4 en Smith op 106,19 per beurt.

Druk wordt Smith teveel

Bulls-eye voor de 88-finish bracht Van Gerwen op 6-5, om Smith onder druk te zetten. De Engelsman redde zich met een 112-finish, gevolgd door alweer de volgende maximale score van Mighty Mike (7-6). Opnieuw redde Smith zijn leg op het nippertje met een 80-finish, om direct weer een maximale score om zijn oren te krijgen. Met nog altijd ruim 108 gemiddeld kwam Van Gerwen op 8-7 en gooide een 180’er om de druk op te voeren. Smith miste twee pijlen en Van Gerwen – die zich op 6 had weggezet – gooide dubbel-3 gelijk raak. De eerste matchdart miste de Nederlander op bulls-eye en Smith sloeg nog een keer terug met een 76-finish voor de 12-darter. Van Gerwen opende daarop gelijk weer met zijn elfde 180’er, zag Smith tops voor de 160-finish missen en pakte de zege.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts