Connect with us

Laatste Nieuws

Van Gerwen vijfde keer gekozen tot Speler van het Jaar

Michael van Gerwen is voor de vijfde keer op rij gekozen tot de Speler van het Jaar. De grote winnaar van de PDC Awards was dit jaar echter Peter Wright, hij ging met liefst drie prijzen naar huis.

Geen Gala dit jaar

Traditioneel werden de spelers van het jaar bekendgemaakt tijdens het PDC Gala, maar dit jaar is deze niet gehouden. Zo heeft de PDC de winnaars dan ook in aanloop naar The Masters naar buiten gebracht. Van Gerwen won voor de vijfde keer op rij de prijs voor Speler van het Jaar. Ook was Van Gerwen de beste speler van de Pro Tour in 2019. Daarnaast kreeg hij als enige een gouden speldje voor het gooien van een negendarter op televisie.

Wright pakt de hattrick

Op Nieuwjaarsdag werd Peter Wright wereldkampioen en dat levert hem heel wat prijzen op. De WK-finale is gekozen tot de beste televisieprestatie van het jaar. Door de fans werd Snakebite gekozen tot Speler van het Jaar en ook de spelersvakbond PDPA leverde Wright af als Speler van het Jaar.

Talent en nieuwkomer

De twee prijzen voor beste nieuwkomer en beste talent leverden de te verwachten winnaars op. Glen Durrant is de beste nieuwkomer van 2019, terwijl Luke Humphries met zijn WK-titel bij de jeugd en kwartfinale op het WK de winst pakte als grootste talent.

Winnaars zilveren speld voor gooien negendarter op het PDC-circuit

Dave Chisnall (x3), Geert Nentjes (x3), Michael van Gerwen (x3), Gerwyn Price (x2), Ritchie Edhouse (x2), Ted Evetts (x2), Peter Jacques, Chris Dobey, Ricky Evans, Scott Baker, Danny Noppert, Brian Raman, James Wade, Mark McGeeney, Harry Ward, Callan Rydz, Steve Beaton, Geert De Vos, Michael Rasztovits, Robert Thornton, Madars Razma, Lourence Ilagan, Dimitri Van den Bergh, Andy Jenkins, Kyle Anderson, Boris Koltsov, Simon Preston, John Henderson, Matt Clark, Jose De Sousa, Jeffrey de Zwaan, Rob Cross, Ian White, Cody Harris, Mensur Suljovic James Beeton, Keane Barry

Delen:

Meer over Laatste Nieuws