Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen vloert Smith met fabelachtig slot

Michael van Gerwen heeft ook in de Premier League Darts weten te winnen van Michael Smith. Bully Boy wist heel lang stand te houden tegen de Nederlander en leek op weg naar een gelijkspel. Eén slechte score in de slotleg werd genadeloos afgestraft door Van Gerwen. Een 11-darter bracht hem de 7-5-zege.

Foutje Smith gelijk afgestraft

De herhaling van de WK-finale leverde gelijk voorwerk op. Met een 93-finish opende Smith met een 12-darter, waarop Mighty Mike counterde voor zijn 12-darter. Dat waren twee breaks, waarop de mannen hun eigen legs eenvoudig wisten te houden. Van Gerwen kwam op 3-2, voor het weer 3-3 leek te worden. Smith miste alleen bulls-eye en daarna ook twee pijlen in de herkansing. Dat strafte Van Gerwen af voor de break: 4-2.

Sublieme slotleg

Wat volgde was de slechtste leg van de partij van de Nederlander. Hij was na zeven beurten niet uit en gaf Smith een vrijbrief om terug te breken. Dat deed Smith dan ook, die zijn eigen leg wist te redden met een 150-finish. Van Gerwen stond op 40 te wachten, maar de tik kwam amper aan. Hij vuurde er gelijk weer een 180’er achteraan en een 86-finish voor 5-4. Ondanks weer een maximale score van Mighty Mike wist Smith dubbel-16 te vinden voor 5-5. De wereldkampioen hield daarop zijn eigen leg weer eenvoudig en was verzekerd van een punt. In de slotleg gingen ze hand in hand met scores van 140 en 100. De 54 van Smith counterde Van Gerwen met een 180’er en maakte het af met een 81-finish voor de 11-darter.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts