Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen vloert Wilson zonder centje pijn in Dublin

Michael van Gerwen heeft zonder een moment in de problemen te komen de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. De nummer één van de wereld stond de eerste leg af aan James Wilson, daarna won hij liefst zes legs op rij. Daarmee was de strijd al beslist en maakte de Nederlander het in de derde set af. In de kwartfinale wacht Simon Whitlock, die na een waanzinnig slot wist te winnen van Alan Norris.

Eén kans voor Wilson

Wilson begon brutaal aan de partij door er gelijk een 156-finish in te knallen, om na een 174-score de kans te krijgen op de break. Hij miste vanaf 80 echter de single-20 en kon zich niet meer redden via bulls-eye. Van Gerwen deelde de dreun uit met een 96-finish via dubbel-18 en tops, om in de derde leg zelf de break te plaatsen via dubbel-8. Zijn eigen leg was ook geen probleem om de eerste set al bij te schrijven.

Zes op een rij

Met scores van 180 en 174 maakte Van Gerwen de gemiste openingsdubbels goed, maar het scheelde weinig of Wilson gooide nog een hoge finish. Tops viel alleen niet voor de 160-finish en tops was voor Mighty Mike geen probleem. De Engelsman miste in zijn eigen leg vervolgens acht openingsdubbels, waar MvG dat counterde met een 160-score. Zijn gemiddelde tilde hij al over de 100 per beurt en het was goed voor zijn vijfde leg op rij. Beide darters openden de derde leg met vijf perfecte darts, voor de zesde te missen. Van Gerwen hield echter opnieuw het voortouw voor de tweede set.

Turbo gaat aan als het moet

Die serie werd in de derde set onderbroken, waarop Wilson even leek weg te kunnen lopen. Van Gerwen minste namelijk de eerste zes pijlen op de openingsdubbel, maar wist door scores van 160 en een 111-finish alsnog terug te komen voor 1-1. In de vierde leg opende Mighty Mike nog maar eens met 160 en 180, om de zevende dart te missen voor de perfecte leg. Wel dwong hij de vijfde leg af. Daarin ging de turbo weer aan als het moest met zijn derde 180’er en maakte het af via dubbel-16.

World Grand Prix 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix