Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen voert negen Premier League Darts 2020-spelers aan

Michael van Gerwen Rob Cross Premier League Darts 2019 Dublin

De Premier League Darts 2020 wordt afgewerkt met de negen verwachte namen. Het wereldkampioenschap verliep zodanige dat er geen vraagtekens meer over waren. Michael van Gerwen is de enige Nederlandse deelnemer, tot dusver kreeg hij altijd gezelschap van Raymond van Barneveld. Die is echter gestopt.

Top-8 van de wereld

De top-4 van de wereld is automatisch uitgenodigd, waardoor Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Peter Wright en Rob Cross zeker waren van een startbewijs in het rondreizende circus. De rest van de top-8 is eveneens aan de line-up toegevoegd. Daarbij de bekende namen Michael Smith, Gary Anderson en Daryl Gurney. De debutant is Nathan Aspinall. Hij won dit jaar de UK Open en de US Darts Masters, om op dit WK voor het tweede jaar op rij de halve finale te bereiken. Zo is hij de top-8 van de wereld binnengekomen.

Negende plaats weinig twijfel

De enige twijfel was er dan misschien nog over de negende speler, maar deze twijfel was ook snel verdwenen. Kanshebbers zoals Dave Chisnall, Ian White, Mensur Suljovic en James Wade sneuvelden al in een vroeg stadium. Dat was ook het geval voor outsiders zoals Joe Cullen en Adrian Lewis. Glen Durrant kwam als enige wel verder op het WK. De drievoudig winnaar van Lakeside haalde de kwartfinale, nadat hij al in drie halve finales op grote toernooien stond. Zodoende mag hij net zoals Aspinall zijn debuut maken. Ten opzichte van afgelopen jaar zijn hierdoor Van Barneveld (gestopt), Wade en Suljovic (gepasseerd) niet van de partij.

Negen Challengers

De opzet van de Premier League Darts 2020 is net zoals in 2019. Negen spelers strijden om in de eerste helft van de competitie degradatie te ontlopen. De acht overgebleven spelers gaan daarna de top-4 zien te bereiken om de play-offs te mogen spelen. De eerste negen weken zal er telkens een Challenger van de partij zijn, een overwegend jonge speler mag één van de negen vaste spelers uitdagen. John Henderson en Fallon Sherrock zijn alvast bekendgemaakt, de andere namen worden in de komende weken bekendgemaakt.

Wie worden de 9 Challengers in de Premier League Darts 2020?

Delen:

Meer over Premier League Darts