Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen wals over Anderson heen; Barney wint ‘slechtste wedstrijd ooit’

Raymond van Barneveld World Matchplay 2018 Darts

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld komen zondag terug voor de halve finale van de Auckland Darts Masters. De twee wisten wel op volledig andere wijze de kwartfinale door te komen. Waar Van Gerwen een prachtige partij afleverde en Gary Anderson versloeg, speelde Barney volgens eigen zeggen zijn slechtste wedstrijd ooit.

Gelijk een groot gat gemaakt

Van Gerwen heeft wat goed te maken Down Under na een aantal magere optredens en vooral de vroege uitschakeling op de World Matchplay. Anderson won in Blackpool en zo stond er een echte strijd op het menu in Auckland. Spannend werd het echter niet door het waanzinnige begin van de Nederlander. Zeven perfecte pijlen om mee te openen leverden geen negendarter op. Wel een snelle start gevolgd door liefst een 5-0-voorsprong met een 76-finish. Anderson gaf in deze fase niet thuis en werd pas in de zevende leg echt wakker met een 170-finish. Na de onderbreking liep Van Gerwen toch gelijk weer weg met een 96-finish voor een 12-darter en een 11-darter: 7-2. Een 11- en 12-darter van Anderson brachten de score naar een dragelijke stand, meer werd het niet. Finishes van 88 en 80 brachten matchpoint en de zesde 180’er maakte het af: 10-4. In de halve finale speelt Van Gerwen tegen Peter Wright, die titelverdediger Kyle Anderson versloeg.

Zege in slechtste wedstrijd ooit

Van Barneveld trof Mark McGrath, de verrassing van de eerste dag. De Nieuw-Zeelander won van Michael Smith, maar kon nu geen vervolg geven tegen een wankele Barney. Het waren de finishes die de Nederlander er doorheen sleepten met een 114-finish in de derde leg en 84 voor 5-2. Het werd zelfs 7-2 en de tweede 180’er betekende 9-3. Met een 115-finish kon McGrath nog een vierde leg bijschrijven, een volgende 180’er en een 64-finish betekende 10-4. Het gemiddelde van Barney bleef steken op 89,43 en na afloop was hij dan ook kritisch op zichzelf. “Natuurlijk ben ik blij met de zege, maar dit is mogelijk mijn slechtste wedstrijd uit mijn carrière. Ik was om drie uur vannacht al wakker en kon niet meer slapen. Het voelde op het podium geen moment goed en ik heb geluk gehad.” Voor hem wacht zondag Simon Whitlock, dit alweer te sterk was voor Rob Cross. De wereldkampioen kon in de Premier League al niet winnen van de Aussie, nu werd het 10-7.

Auckland Darts Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts