Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen walst genadeloos over Gurney heen

Michael van Gerwen PL Darts 2020 Aberdeen

Michael van Gerwen heeft gehakt gemaakt van Daryl Gurney. Superchin miste drie pijlen in de tweede leg en werd gelijk genadeloos afgestraft. Daarop denderde Van Gerwen naar 0-6, voor Gurney met moeite zijn eigen leg pakte. Daarop werd het 1-7 en is Van Gerwen alleen koploper in de Premier League Darts.

Missers gelijk afgestraft

Van Gerwen opende met een 13-darter voor de break, alleen hij leek die voorsprong gelijk te verspelen. Gurney stond na twaalf pijlen op 16, alleen hij miste een volle beurt op de dubbels. Van Gerwen strafte dat gelijk genadeloos af met een 104-finish, gevolgd door een nieuwe break voor 0-3. Gurney opende daarop met vijf keer triple-20 op rij, toch kreeg hij geen pijl op een dubbel. Met een 13-darter was het alweer 0-4.

Een legje voor de sfeer

Gurney kon het gevoel maar niet vinden en zonder echt te versnellen was een derde break alweer een feit. De zesde leg bracht de eerste 180’er voor Mighty Mike op het bord en stond hij opnieuw op 170. Uitgooien lukte niet doordat de tweede dart boven de triple eindigde, vanaf 72 was het wel 0-6. Het scheelde een haartje of de whitewash was een feit. Met zijn derde pijl vond Gurney dubbel-6 om een leg te pakken. Het bleek slechts een legje voor de sfeer, want daarna maakte Van Gerwen het af.

Premier League Darts 2020: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

More in Premier League Darts