Connect with us

European Tour

Van Gerwen walst in Hamburg naar zijn vijftiende titel van 2018

Michael van Gerwen heeft de European Tour in Hamburg op overtuigende wijze gewonnen. Het was alweer de vijftiende titel van het seizoen en de zesde van de negen gehouden EuroTours. Er stond het hele weekend geen maat op de Nederlander, die in de finale de zeer verrassende William O’Connor trof. De Ier kon hem echter ook geen weerstand bieden.

Direct grote gaten

Na de negendarter op zaterdag ging Van Gerwen ook zondag hard van start. Robert Thornton moest er in de middag met 6-1 aan geloven, waar Jelle Klaasen toen werd uitgeschakeld door Andy Boulton. In de avond ging Mighty Mike door tegen Ian White (6-4) en Stephen Bunting (7-4). In beide duels nam de Nederlander een vroege voorsprong en gaf dat vervolgens niet meer uit handen.

Verrassingen

In de onderste helft volgden grote verrassingen. William O’Connor won in de middag in een beslissende leg van Kim Huybrechts. De Ier ging door met een stunt tegen Mensur Suljovic, om in de halve finale af te rekenen met een andere verrassing: Boulton. Het werd 7-3 voor de Ier, met een gemiddelde van ruim 95 per beurt. Tegen Van Gerwen bleek dat direct niet voldoende te zijn.

Finale gaat turbo er gelijk op

De openingsleg leverde nog een break op, terwijl Van Gerwen opende met zes perfecte pijlen. daarna ging de turbo er helemaal op bij de nummer één van de wereld. Ook de derde leg bracht twee 180’ers op rij, om de zevende pijl weer te missen. Met een 10-darter was het 2-1, gevolgd door een 12- en twee 13-darters: 5-1. Met een 90-finish was het zelfs al 6-1 en lag het gemiddelde al op 110 per beurt. Met een 90-finish kon O’Connor eindelijk iets terug doen, daarna liep Van Gerwen naar 8-2. Hierdoor loopt O’Connor de World Matchplay mis. Hij had zich alsnog geplaatst bij de toernooizege, nu is het laatste ticket voor Richard North.

European Tour #9 Hamburg: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour