Connect with us

European Tour

Van Gerwen walst in no-time over Wattimena heen

Michael van Gerwen Premier League Darts 2019 Newcastle

Michael van Gerwen heeft Jermaine Wattimena hardhandig aan de kant gezet in de derde ronde van het eerste European Tour-event. Zondagmiddag spelen ze tegen elkaar in Leverkusen en was het in negen minuten gedaan. De 6-0-uitslag is een opmerkelijk groot verschil tussen de beste twee Nederlanders op de wereldranglijst. Mighty Mike staat zondagavond in de kwartfinale tegenover Gerwyn Price.

Geen tweede verrassing

Vrijdag wist Wattimena nog te verrassen door Glen Durrant te verslaan. De drievoudig Lakeside-kampioen ging kopje onder tegen Machine Gun, maar ditmaal kwam Wattimena er totaal niet aan te pas. In negen minuten tijd was de partij al bespeeld met een 6-0-uitslag op het bord.

Finishes beginnen te vallen

In de openingsleg kreeg Van Gerwen zes beurten de tijd om tops te vinden, gevolgd door één misser van Wattimena op tops. Van Gerwen strafte het af met een 180’er en dubbel-8, om in de derde leg zijn landgenoot nog eens een pijl op tops zien missen voor de 80-finish. Daarna was Mighty Mike echt gevlogen. Een 100-finish, een 11-darter en een 85-finish bracht de uitslag naar 6-0. In de kwartfinale is Gerwyn Price de volgende opponent, hij won met 6-4 van Krysztof Ratajski.

Speelschema European Tour 1 in Leverkusen

Delen:

Meer over European Tour