Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen walst in rap tempo over Webster heen

Michael van Gerwen World Grand Prix Darts 2018

Michael van Gerwen heeft zeer overtuigend de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. De Nederlander wist Darren Webster gelijk onder druk te zetten en de Engelsman had daar geen antwoord op. Hij won slechts één leg. In de kwartfinale staat Mighty Mike nu tegenover Dave Chisnall, die eerder op de avond Raymond van Barneveld uitschakelde.

Eerste leg verloren

De meeste moeite in de eerste set had Van Gerwen met de openingsdubbel. De eerste zes waren mis, om de openingsleg toch te pakken met een 104-finish. Daarop was hij gevlogen met een break via een 12-darter en dubbel-8 voor setwinst. Ook in de tweede set denderde de Nederlander door met een 70-finish op bulls-eye en was het verschil alweer gemaakt. Inmiddels had Mighty Mike al elf legs op rij gewonnen, want Steve Lennon werd in de eerste ronde zonder leg naar huis gestuurd. Zover kwam het nu niet, want in de derde leg van de tweede set miste Mighty Mike vier pijlen voor setwinst. Dat slippertje werd met een 180’er voor een 13-darter gelijk rechtgezet.

Geen moment verslapt

De derde set mocht Van Gerwen zelf beginnen en deed dat alweer met een 160-score. Een 180’er in de derde beurt bracht hem na negen pijlen al op 64 en Webster kon slechts toekijken. Dubbel-8 betekende 1-0, waarop Webster pas met zijn zesde dart de openingsdubbel wist te vinden. Van Gerwen gooide wel gelijk een 160-score, waardoor de 180’er van Webster veel te laat kwam. Met een 15-darter was er alweer een break, voor de Engelsman toch nog een kans kreeg. Van Gerwenkon na een 180’er namelijk dubbel-19 niet vinden. In de herkansing was het wel raak.

World Grand Prix 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Grand Prix