Connect with us

World Series of Darts

Van Gerwen walst over Duits talent heen; Barney juist geklopt door jonge Belg

Michael van Gerwen heeft een overtuigende start gemaakt voor titelprolongatie op de World Series Finals. Hij had geen kind aan de jonge Max Hopp. Dat was in het Schotse Glasgow een ander verhaal voor Raymond van Barneveld. Hij liep opnieuw een tik op door te verliezen van Dimitri Van den Bergh.

Hopp snel aan de kant gezet

Het goede gevoel door vorige week het European Darts Championship te winnen had Van Gerwen duidelijk nog te pakken, want tegen Hopp was hij direct scherp. De openingsleg met twee 180’ers was goed voor een 11-darter, om in de derde leg alweer te breken met een 13-darter. Twee 180’ers later was het al 5-0, voor Hopp ook zijn kansen krege. Hij opende vanuit de onderbreking met een maximale score en vond dubbel-10. Daarna raffelde Mighty Mike de zevende leg weer af met een 81-finish voor een 11-darter en de 6-1-zege. Hij overlegde een gemiddelde van 102,98 per beurt en staat in de kwartfinale tegen Rob Cross. Dat is de herhaling van de EK-finale van vorige week.

Barney kopje onder tegen jonge Belg

Van den Bergh is de meest succesvolle speler op de Development Tour en laat nu ook steeds vaker bij de grote mannen zien wat hij kan. Vrijdag versloeg de Belg Michael Smith met ruim 100 gemiddeld en gooide tegen Van Barneveld exact 102 per beurt. Waar Barney de partij opende met een 180’er, gooide Van den Bergh zelfs twee maximale scores. Met een 11-darter was het 0-1, om te breken via tops. De Nederlander kon ondertussen de triples maar moeizaam vinden en de derde leg raffelde The Dreammaker alweer af met scores van 177 en 180. Barney pakte de partij op met een 92-finish en kreeg de zesde leg cadeau. Van den Bergh miste nu namelijk vier pijlen voor 1-5, maar was wel weer scherp in zijn eigen leg met zijn vijfde 180’er. Barney kwam terug tot 4-5, alleen in zijn eigen leg ging het opnieuw mis. Scores van 100, 60, 84 en 95 werden door de Belg gecounterd met 140, 177 en 168. Dubbel-10 voor de 10-darter bracht hem de zege.

World Series Finals: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Series of Darts