Connect with us

Premier League Darts

Van Gerwen walst Wright helemaal plat in kolkend Ahoy

Michael van Gerwen PDC WK Darts 2019 (6)

Michael van Gerwen heeft op indrukwekkende wijze afgerekend met Peter Wright. Twaalf maanden geleden verloor hij nog van de Schot in Ahoy, nu was Mighty Mike niet te houden en kwam Snakebite totaal niet opdagen. Zo won Van Gerwen bijna met 7-0, alleen dubbel-12 viel er niet in voor de 90-finish. Een leg later was het wel gedaan. Zo is hij weer koploper op legsaldo.

Gelijk in hoogste versnelling

Door de verrassende nederlaag van Rob Cross kon Van Gerwen de koppositie weer grijpen. Hij begon dan ook heel scherp aan het duel met Wright. Een directe break gevolgd door een 116-finish betekende al een 2-0-voorsprong. Wright gooide zijn eerste 180’er, maar die wist Mighty ike gelijk te counteren om er 3-0 van te maken met een gemiddelde van 113 per beurt. Zijn eigen leg was ook binnen voor 4-0 en inmiddels had Wright met slechts 83 per beurt een groot probleem.

Whitewash blijft uit

Scorend kwam hij continu onder druk te staan en ook in de vijfde leg was het Van Gerwen die als eerste de kans kreeg. Dubbel-9 viel niet voor de 70-finish en het gaf Wright zijn eerste kans. Vanaf 82 wist hij tops ook niet te vinden en zo kwam de whitewash al dichtbij. De irritatie werd dan ook zichtbaar bij Wright, die nog wel de druk op Van Gerwen wist te zetten. Hij stond klaar op 32, maar Van Gerwen gooide 66 weg voor 6-0. In de zevende leg miste de Nederlander dubbel-12 voor de whitewash, de tweede keer dit seizoen dat hij de kans op 7-0 liet liggen. Rob Cross kon het eerder op het nippertje voorkomen, nu Wright via dubbel-16. Een leg later was het met de tweede 180’er wel gedaan.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts