Connect with us

World Grand Prix

Van Gerwen werkt zich langs King; Wattimena onderuit in kraker

Michael van Gerwen heeft met de nodige moeite de halve finale van de World Grand Prix bereikt. De nummer één van de wereld werd door Mervyn King aan het werk gezet, om uiteindelijk met 3-1 te winnen. Jermaine Wattimena speelde opnieuw een uitstekend duel, maar liet Glen Durrant ontsnappen met 2-3.

The King mist zijn kansen

Dit jaar won King al van Van Gerwen op de UK Open en ook ditmaal kwam hij in de buurt van de titelverdediger. In de eerste set miste The King liefst drie pijlen voor setwinst, om de tweede set wel overtuigend te pakken met een 170-finish. Van Gerwen herpakte zich met een 75-finish en een 13-darer, om met een 16-darter te breken. King was echter nog lang niet klaar met de partij. Hij opende in de vierde set met een 132-finish, om twee pijlen voor de break te missen. In de vierde leg volgde nog eens een dart op dubbel-18 voor setwinst en waren drie gemiste openingsdubbels vervolgens cruciaal. Van Gerwen was wel gelijk uit en liep scorend weg voor de zege. Mighty Mike overlegde een sterk gemiddelde van 94,64 per beurt. In de halve finale wacht Chris Dobey, die te sterk bleek voor Ian White.

Twee bibberende legs breken op

Wattimena won woensdag van Peter Wright en lijkt een belangrijke barrière te hebben gepasseerd. Ook tegen Durrant was hij uitmuntend en won de eerste set met onder meer een 154-finish. Durrant won de tweede, waarop een cruciale derde set volgde. Wattimena brak met een 104-finish, om vervolgens de set toch te verspelen. In de vierde leg gooide hij een 180’er, om twaalf pijlen later nog geen pijl op een dubbel te hebben gehad. Die bibberende leg kreeg een vervolg door vier openingsdubbels te missen. Tops voor een 113-finish viel vervolgens ook niet en zo was de set onnodig verspeeld. Het bleek duur, want met een 13-darter en finishes van 107 en 110 was de vierde set wel eenvoudig voor de Nederlander. In de vijfde set won Wattimena de openingsleg, om de dubbels daarna niet te kunnen vinden. Zo kreeg Durrant lucht om 2-1 te maken en met een 92-finish pakte hij alsnog de zege.

World Grand Prix: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

More in World Grand Prix