Connect with us

European Tour

Van Gerwen wint bij rentree; Noppert vergooit zijn EK-kansen

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hebben zich geplaatst voor de finaledag van de Gibraltar Darts Masters. Op het dertiende en tevens laatste toernooi van de European Tour worden de tickets verdeeld voor het European Championship. Danny Noppert greep naast een ticket door zijn nederlaag, ook Jeffrey de Zwaan en Wessel Nijman verloren.

Zware kluif bij rentree

De afgelopen weken ontbrak Van Gerwen op de Pro Tour, want hij was op vakantie met zijn gezin in Griekenland. Daar kondigde hij ook aan dat er gezinsuitbreiding aan komt. In Gibraltar had hij een zware klus met Jose de Sousa. De Portugees ging in de eerste legs mee met Van Gerwen en miste bulls-eye voor een 1-4-voorsprong. Vanaf dat moment nam Mighty Mike de partij over, wist er nog een 11-darter uit te vuren en won met 6-3. Hij sloot af met een 103,51 gemiddelde. Zondagmiddag wacht Nathan Aspinall. Jermaine Wattimena won met liefst 6-2 van Dimitri Van den Bergh en treft nu Dave Chisnall.

1 op 15 op dubbels voor Noppert

Chizzy won namelijk met 6-5 van Jeffrey de Zwaan. In een gelijk opgaand duels kreeg de Nederlander de eerste kans. Hij miste vanaf 81 bulls-eye, waardoor Chizzy 5-5 maakte. De slotleg mocht De Zwaan beginnen, alleen waren zijn scores met 95, 47, 180, 81 en 38 te wisselvallig. Daardoor kon Chizzy na zijn vijfde maximale score breken voor de 6-5-zege. Danny Noppert gaf totaal niet thuis tegen Michael Smith. De twee streden om een rechtstreeks ticket voor het European Championship. Met 1 uit 15 op de dubbels deed Noppy zichzelf de das om en verloor met 6-1. Wessel Nijman ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Mensur Suljovic.

European Tour Gibraltar: Uitslagen, Statistieken en Programma

Delen:

More in European Tour